USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинянин, який збирав для ворогів інформацію про Луцький військовий аеродром, проведе 12 років за ґратами

8 Травня 2024 10:41
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав 42-річного жителя Луцька винуватим у пособництві у державній зраді (ч.5 ст. 27, ч.1 ст. 111 КК України).

Доведено, що чоловік, який у свій час служив на Луцькому військовому аеродромі, погодився виконувати завдання завербованого російськими спецслужбами знайомого, також волинянина, та став частиною ворожої агентурної мережі, повідомили у прокуратурі Волині.

Маючи можливість спілкуватися у середовищі військовослужбовців, волинянин дізнавався усе, що стосується аеродрому, його охорони, кількості, видів та типів літаків, запасів озброєння та ін.

Читати ще: Техніка, який «зливав» дані про польоти літаків з аеродрому Луцька у церковну Viber-групу, оштрафували на 340 грн

Ця інформація згодом передавалася представнику головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації.

Припинили діяльність цих ворожих агентів на Волині у березні 2020 року.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Його «куратору» суд першої інстанції призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі, проте він оскаржив це рішення – і нині провадження перебуває у апеляційному суді.

Досудове розслідування здійснювало УСБУ у Волинській області.

Читати ще: Ексльотчик злив Росії дані для удару по Луцькому аеродрому: в СБУ показали, як виявили шпигуна. Відео

Ще у 2020 році СБУ встановила, що один з кращих штурманів, який служив до 2004 року на військовому аеродромі Луцька, Віталій Синельников був російським шпигуном. Він не лише зливав Росії дані для авіаудару по аеродрому в мирному Луцьку, але й втягнув в це мережу інформаторів, серед яких – лучани. Один з них – авіалюбитель Ілля Сметанін. Тоді Сметанін розповідав, що прямих питань Синельников не задавав, натомість уточнював скільки бортів літає тощо.

4 березня в Службі безпеки України повідомили про затримання лучанина за підозрою в держзраді. Слідчим авіалюбитель Ілля Сметанін тоді зізнався, що здав ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром.

Зранку 24 лютого 2022 року по військовому аеродрому поблизу Луцька російська авіація завдала кілька ударів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Нормально Показати IP 8 Травня 2024 10:55
Не завадило б і довічне дати, але 12 років теж добре
Руслан Показати IP 8 Травня 2024 11:17
То це товаріщу смєтаніну дали 12 років? шось не зрозуміло. Якщо йому - то це гарна новина. Гнида.
Maха до Руслан Показати IP 8 Травня 2024 13:20
тільки дуже мало дали!
лучанка Показати IP 8 Травня 2024 13:12
Не зрозуміло, кому дали 12 років.
Інформатор Показати IP 8 Травня 2024 13:22
Разом з гнидою Сметаніним в одному оркестрі грала ще одна підпільна гнида Писарський,яка має тісні контакти з російською підарасньою.СБУ посадіть цього трубача на детектор брехні і ви будете здивовані від цінної інформації.дякувати не треба.Слава Україні !!!0
Бомбер Показати IP 8 Травня 2024 19:43
Так в них ціла група у фейсбуці була, про шерсті ти її і багато ще інформаторів знайдуться, якщо вони вже не в рашці
Олег Показати IP 10 Травня 2024 00:34
Зрадникам кулю в лоб. Це справедливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus