USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинянин провів підпільний газопровід поза лічильником

26 Листопада 2023 21:51
Врізався у трубу і накрав газу. В такій махінації «Волиньгаз» звинуватила жителя села Сарнівка Луцького району. Біля будинку сім’ї виявили підпільний газопровід в обхід лічильника. Цікаво, що блакитне паливо через лічильник теж надходило, але, схоже, лише для замилювання очей газовиків. Ті подали на чоловіка до суду, аби стягнути збитки.

Підпільний газопровід був прикопаний і на перший погляд непомітний, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Скільки часу до приватного будинку в Сарнівці міг надходити необлікований газ, невідомо. Газовики нарахували чоловікові трохи більше як 10 тисяч гривень збитків. Він до суду не прийшов.

«Проклав самовільно несанкціоновано газопровід до свого помешкання поза лічильником. Це було виявлено під час обстеження газообладнання будинку. Якраз під час цього обстеження працівники АТ «Волиньгаз» виявили те, що в землі було прокладено газопровід, який ішов поза лічильником. Можна констатувати той факт, що відповідач фактично споживав газ. Це навіть практикується, відповідно до кодексу, як крадіжка газу», – інформував представник АТ «Волиньгаз» Володимир Каліщук.

Читати ще: Ковельчанин лишив без газу 48 квартир: подав у газові труби воду

Представник «Волиньгазу» додав, що махінації запідозрили, адже в зимові місяці на опалювання цілого будинку сім’я використовувала приблизно 50 кубів газу. Коли розкопали землю біля газового стояка, то побачили, що там хтось поставив трійник.

«Кран поставив, щоб газ ішов не через лічильник, а йшов у землі та заходив у хату поза лічильником до котла», – пояснив Володимир Каліщук.
Коли сталася незаконна врізка і хто безпосередньо її здійснив, не встановили. Збитки за необлікований об’єм природного газу нарахували за два роки.

Як стало відомо, газовий лічильник у будинку встановлено ще задовго до 2021 року. І чоловік навіть справно надавав показники лічильника.

Житель Сарнівки акт про порушення підписав, жодних доказів спростування не надав. Тому суддя, дослідивши всі матеріали справи, задовольнив позов «Волиньгазу». Чоловікові присудили сплатити понад 10 тисяч гривень збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Патріот Показати IP 26 Листопада 2023 22:01
По конституції надра належать народові!!!!
Юрист Показати IP 26 Листопада 2023 22:20
Ще й напевно дав письмову згоду копати на своїй ділянці. Чи газовики коли нікого вдома не було зайшли в двір і там хазяйнували. Чоловік звичайно не правий, але законність земляних робіт на приватному обійсті сумнівна.
До Показати IP 26 Листопада 2023 22:32
Надра так, труби ні.
Вова до До Показати IP 27 Листопада 2023 11:32
А він труби сам прокладав. Надра належать народові і повинні ще людям платити за продаж газу.
Андерсон до Вова Показати IP 27 Листопада 2023 11:58
Ти дурак чи просто базікало?
ABC Показати IP 28 Листопада 2023 13:28
Ось він, щирий українець. Україна - рідна мати, не вкрадеш - не будеш мати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus