USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волиньрада затвердила програму підтримки демобілізованих бійців

19 Травня 2016 15:02
З третьої спроби програму підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей підтримали депутати обласної ради.

Про це йшлося під час п’ятої сесії Волинської обласної ради 19 травня.

Депутати розглянули проект програми підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей на 2016 рік.

Нагадаємо, що раніше депутати двічі не підтримували проект програми, висуваючи низку зауважень до її змісту.

Директор департаменту соціального захисту облдержадміністрації Оксана Гобод зауважила, що справді не всі питання соціального захисту та медичного забезпечення передбачені проектом програми, тож документ готували для того, щоб програма була запущена в роботу. Вона пообіцяла, що за підсумками першого півріччя проведуть аналіз соціального забезпечення учасників АТО.

Метою програми є вирішення невідкладних питань матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних, бійців добровольчих формувань) та працівників Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції.

Програму спрямують на здійснення конкретних заходів, спрямованих на забезпечення права кожного громадянина на достатній життєвий рівень. Також у документі йдеться про забезпечення підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, а також соціально-правової, трудової та медичної реабілітації, інформаційну підтримка та допомогу у створенні громадських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus