USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинському священнику облили фарбою автомобіль

12 Липня 2023 12:16
У селі Ратнів Луцького району вночі невідомі особи облили фарбою автомобіль місцевого священника. Власники транспорту підозрюють: зробити це міг хтось із місцевих, але хто і за що, незрозуміло.

Як каже дружина священнослужителя: жодних конфліктів напередодні не було. Але цій події передувало чимало дивних збігів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Настоятель храму Святої Параскеви Православної церкви України в Ратному, отець Валентин припаркував автомобіль увечері під під’їздом, а вранці виявив, що машину облили фарбою.

«У нас сьогодні свято в селі. Ми перейшли на календар за новим стилем. Це день рівноапостольної княгині Ольги. В церкві відбувається служба. Мій чоловік – священник місцевого храму. Запрошений владика до церкви на службу. Ми мали їхати до церкви на службу, зустрічати владику, вийшли, а в нас машина облита фарбою», – розповідає дружина священника Ірина Савчук.

Вона підозрює: їхню автівку обрали не випадково, бо ж обабіч дороги стояли й інші. Одначе пошкодили лише їхню і саме напередодні такої важливої події в церкві. За дивним співпадінням центр села в цю ніч не освітлювався.

«Вимикається світло в трансформаторі, і вчора якраз було вимкнене світло і центр села не освітлювався», – говорить Ірина Савчук.

О котрій годині це сталося, не знають: ніхто нічого не чув і не бачив. Одначе припускають, що, найімовірніше, зловмисники діяли під ранок.

Першим помітив, що з автомобілем щось не те, сусід. Це було близько восьмої ранку.

«Я вийшов на балкон і випадково подивився на машину. Дивлюсь, якась вона не така, як треба. Бачу, що там фарба збігла прямо на землю. Значить, її на місці помалювали. Але до другої години ночі тут точно нікого не було. Мій сусід сидів під під’їздом, перекурював», – говорить Микола.

Додає: в селі це вже не перший інцидент. Кілька тижнів тому невідомі помалювали балончиками фуру одного з мешканців цього будинку.

«Десь зо дві неділі назад (ось в тому під’їзді живуть хлопці-далекобійники) фуру поставив за магазином. Там йому теж розмалювали машину», – зазначає Микола.

Дружина священника не розуміє, який мотив був у тих, хто зіпсував майно, оскільки напередодні жодних конфліктів ні з ким не мали. Навпаки отця Валентина тут знають ще і як волонтера, який об’єднав небайдужих місцевих мешканців у зборі гумдопомоги на передову, яку неодноразово туди відвозив особисто.
Правоохоронці кажуть: будуть шукати причетних.

«Сьогодні вранці до поліції надійшло повідомлення від одного з мешканців Луцького району про те, що невідомі облили фарбою його автомобіль. На місце виїхали наряди поліції, слідчо-оперативна група. Нині поліцейські проводять огляд місця події та вживають заходи щодо встановлення осіб правопорушників», – коментує головний спеціаліст сектору комунікації ГУНП у Волинській області Олег Плазовський.

Цю подію зареєстровали в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення, тобто кримінального провадження ще не відкривали. В поліції кажуть: мають добу, аби надати цій події правову кваліфікацію, відповідно до неї і будуть встановлювати, чи мало місце банальне хуліганство, чи це хтось у такий спосіб вирішив умисне нашкодити священнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 12 Липня 2023 12:37
Промосковитські лівославні, смію припустити
Лучанин до Анонім Показати IP 12 Липня 2023 14:12
Фура також не до тієї конфесії належала?
Тьху на вас до Анонім Показати IP 12 Липня 2023 15:43
уважно слухай відео з 0:30
Всезнайко Показати IP 12 Липня 2023 12:39
Може, не треба було в пцу переходити.
123 Показати IP 12 Липня 2023 13:22
"У Ратневі", не "у Ратному"
Я Показати IP 13 Липня 2023 10:21
Ублюдків впіймати іповикручувати руки щоб не з могли їсти це треба зробити самим мешканцям на поліцію не надійтесь
Руслан Показати IP 14 Липня 2023 21:00
Краще б за гроші, на які купив краски, розуму б собі купив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus