USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни отримав дороговартісні медикаменти

23 Лютого 2019 17:05
Для пацієнтів Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни депутати обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов та Григорій Павлович спільно з директором ДВТП «Волиньфармпостач» Михайлом Півнюком привезли дороговартісні ліки.

За словами головного лікаря медичного закладу Тетяни Масікової, медикаменти, які привезли у здравницю, найбільш дороговартісні – це ті препарати, які не входять в загальний перелік ліків, які закупляються за державні кошти, інформує прес-служба УКРОПу.

«На жаль, пацієнти нашого госпіталю, а здебільшого це учасники АТО, звертаються з важкими патологіями, і потребують дороговартісного лікування. Тому ми просили, аби нам привезли саме конкретний перелік ліків», – розповідає Тетяна Масікова.

Пацієнти закладу вдячні депутатам за допомогу, та кажуть, що у закладі стало комфортніше. Крім того, у людей багато питань щодо забезпечення учасників АТО, визнання статусу добровольців. Григорій Павлович каже: в обласній раді створена відповідна комісія, яка працює над тим, аби визначити та довести участь у бойових діях кількох десятків волинян, які пішли воювати добровольцями.
Тетяна Масікова каже: депутати у закладі часті гості – приїжджають аби дізнатися, які потреби госпіталю та його пацієнтів. Бо, каже, краще раз побачити, ніж сто раз почути.

«Нам потрібно провести капітальний ремонт відділення хірургії. В палатах ми провели ремонт, проте в коридорах і службових приміщеннях капітальний ремонт не робили 35 років, – розповідає головний лікар закладу. – Звісно, що тут проводили косметичний ремонт і намагалися це відділення до ладу привести власними силами, але це не дає бажаного результату».

У відділенні потрібно замінювати вікна в коридорах і службових приміщеннях, а також потребують ремонту ліфти. Також потрібно нове медичне обладнання.

«Звісно, що ми намагаємося залучити кошти з інших джерел, звертаємося за допомогою до бізнесменів, отримуємо допомогу від волонтерів та благодійників. Минулого року залучили 1,4 млн. грн.», – каже Тетяна Масікова.

Депутати обласної ради переконані: для медичних установ області потрібно виділяти кошти в першу чергу. Так, минулого року у госпіталі замінили дах, який протікав, цього року планують знайти кошти на ремонт у хірургічному відділенні.
«Залишилося тільки це відділення в такому стані. Тому керівництву закладу потрібно підготувати необхідні документи, скласти кошторис і починати ремонт. Його будуть проводити у декілька етапів. І найголовніше це те, що медичний заклад і персонал забезпечені і медикаментами, і ми змогли профінансувати з бюджету області цей заклад», – підкреслив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 незнаменита Показати IP 24 Лютого 2019 13:27
Ото там ше ветераныв другої світової війни ше є, а я думав шо їх майже не залишилось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus