USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Вусенко зрадила «Самопомочі» на користь «Континіуму»

8 Червня 2017 14:58
Юлія Вусенко могла поновитися на посаді, якби разом зі своїми однопартійцями не проігнорувала пленарне засідання, яке позачергово скликали сьогодні. Втім, представники «Самопомочі» повважали, що відвідувати сьогоднішнє пленарне засідання «не було сенсу».

Так, депутати від фракцій ВО «Свобода», «Народний контроль», БПП «Солідарність» та Об’єднання «Самопоміч» у повному складі проігнорували позачергове пленарне засідання.

Попри те, що частина депутатів проігнорувала засідання, кворум таки зібрався. З третьої спроби 10 депутатів проголосували «за» поновлення чиновниці на посаді, однак, їх не вистачило для прийняття рішення.

Провівши просту калькуляцію, стає очевидним, що за підтримки «Солідарності» (5 людей), «Свободи» (5 людей) та «Об'єднання «Самопоміч» (4 людини) у результаті Юлія Вусенко на свою користь отримала б 24 голоси. А для ухвалення рішення необхідно лише 22 голоси. Більше того, політичну прихильність до Вусенко висловив й позафракційний Микола Яручик, який теж проігнорував сесію, а це, відповідно, - 25 голосів.

Відтак, пропонований проект рішення не підтримали і Вусенко не поновили на посаді секретаря.

Очевидно, що проігнорувавши засідання сесії, Юлія Вусенко зрадила інтересам партії на користь «Континіуму». Політичні шоу, які днями відбувалися під стінами міської ради, курував представник групи «Континіум», помічник нардепа Степана Івахіва від «Волі народу» Денис П’ятигорець.

Із приводу ситуації, що склалася, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук припускає, що, можливо, самі однопартійці не хочуть поновлювати на посаді Юлію Вусенко.

«Сьогодні було питання про поновлення. У першому пункті йшлося про те, аби «поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради». На жаль, як бачимо, не з’явилися депутати від «Самопомочі», членом якої є і сама Юлія Вусенко, не з’явилися представники партії «Народний контроль», Блоку Петра Порошенка «Солідарність» і ВО «Свобода».

Я вважаю, якби ці депутати були, то рішення ухвалили б, і Вусенко поновили на посаді. А так, проігнорувавши пленарне засідання, вони, вочевидь, не хочуть поновлювати на посаді Юлію Вусенко», - каже Ігор Поліщук.


Тим часом, Інформаційному агентству Волинські Новини Юлія Вусенко відмовилася пояснювати, чому фракція «Самопоміч» у повному складі відсутня під час пленарного засідання. Голова ж фракції «Самопоміч» у Луцькій міськраді Тарас Шляхтич телефоном зазначив, що позиція фракції полягає у тому, що на цю сесію йти сенсу немає.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 8 Червня 2017 15:03
А як то так може бути, що Шляхтич проголосував, хоча його не було на сесії?
Анонім до Вася Показати IP 8 Червня 2017 18:28
а звідки ти взяв, що він проголосував ?
тінь до Вася Показати IP 8 Червня 2017 18:42
кворум карток для голосування назберали, з трудом......
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 21:11
політична простит"ція ніколи не вмирає
cc Показати IP 8 Червня 2017 23:32
Проституція вона така
Автобусна станція Показати IP 9 Червня 2017 09:23
м.Луцьк - привіт передає... наведіть порядок муніципали і поліція з ромами (циганами) на АС1 в Луцьку ! чи , ви з ними в долі, кришуєте їх ! то вони-роми ворожать, то просять, то горіхи купляють - таблички для замилювання очей почепили "куплю горіхи", а тільки крадуть і жебрачать ! Справжня банда: у центрі Львова затримали групу жінок, які обкрадали перехожих Справжня банда: у центрі Львова затримали групу жінок, які обкрадали перехожих У Львові правоохоронці затримали 8 мешканок Закарпатської області. У центрі міста жінки зачіпали людей, відволікали їхню увагу та обкрадали. Жінки обкрадали людей у центрі міста Як повідомили у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, 7 червня у Галицький відділ поліції з заявою про крадіжку звернувся 68-річний турист-іноземець. Чоловік повідомив, що поблизу центру на вулиці з його рюкзака викрали гаманець із грішми та документами. За його словами, у нього вкрали 2,5 тис. грн, 70 євро, паспорт, водійське посвідчення, банківські та картки медичного страхування. Правоохоронці затримали групу молодих жінок. Як встановили правоохоронці, усі вони мешканки Закарпаття. У однієї з них вилучили вкрадене. "Під час оперативного відпрацювання центральної частини Львова працівники кримінальної поліції виявили групу молодих жінок, котрі чіплялись до перехожих, у першу чергу до туристів, обступали їх з пропозиціями поворожити, випрошували гроші і, як з’ясувалося, викрадали їх особисті речі. У однієї з цих жінок ми і вилучили документи та інші речі, які були викрадені в іноземця", – розповів т.в.о. начальника Галицького відділу поліції Петро Швороб. Наразі вирішується питання правової кваліфікації злочину. Проводяться слідчі дії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus