USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як безпечно відновити роботу в офісі після карантину. Рекомендації лікаря

12 Травня 2020 07:00
Лікар Євген Комаровський розповів, як налагодити роботу в офісі після карантину, аби мінімізувати ризик захворіти на коронавірусну інфекцію серед працівників.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження карантину до 22 травня, але з 11 травня знімають низку обмежень. Запрацюють, зокрема, салони краси, перукарні, деякі культурні установи, музеї, стоматологічні кабінети, нотаріальні, адвокатські контори та сервіси побутової техніки.

Насамперед педіатр наголосив, що повністю мінімізувати ризики, на жаль, неможливо. Він відзначив, що в його офісі, наприклад, працюють лише ті люди, які можуть дійти до місця роботи пішки або доїхати на власному транспорті, щоби ні з ким не контактувати дорогою.

«Передусім потрібно оцінити ризики. Працівники старші 60 років із вираженим ожирінням, хронічними хворобами, тобто ті, котрі перебувають у зоні ризику, ні в якому випадку не повинні виходити на роботу. Вони мають сидіти вдома. Треба врахувати й те, що деякі працівники можуть мешкати зі своїми літніми батьками, що теж становить фактор ризику. Усе потрібно врахувати. Однозначно, люди до 50-60 років можуть працювати», – зазначив Комаровський і додав, що доцільно подумати про розподілення функціональних обов’язків, аби старші особи могли працювати з дому.

Та додав, що необхідно теж оцінювати стан здоров’я кожного співробітника, аби люди не приходили на роботу, до прикладу, з нежиттю чи температурою.

Окрім того, якщо працедавець має таку змогу, кожному робітнику можна провести тест на наявність коронавірусу.

Читайте також: «Білорусь – глобальний соціальний експеримент», – Комаровський про пандемію і відпочинок цьогоріч

«Оптимально, аби в офісі було не менше 8 квадратних метрів на одну особу, а відстань між робочими столами сягала не менше двох метрів. Дуже важливо контролювати якість повітря, зокрема його температуру та вологу. Ми знаємо, що температура в офісі не має перевищувати 21 градуса, а оптимальна вологість повітря має становити від 40 до 60 відсотків», – нагадав лікар і порекомендував працедавцям придбати для офісу термометр і гідрометр.

«Звертаємо увагу чи не на найважливіше – це повітрообмін… Усіх, хто боїться протягів, учимо та загартовуємо. Відкриваємо вікна і забезпечуємо наскрізне провітрювання. Звертаю увагу, що кондиціонери, які працюють у закритому режимі, не бажані. Кондиціонер можна використовувати лише тоді, коли він отримує повітря ззовні, а не тоді, коли він просто жене його по колу», – розповів лікар.

І нагадав про необхідність дотримання працівниками особистої гігієни: «Не потрібно в офісі використовувати санітайзери, в офісі мають бути вода, мило й одноразові серветки… Під час прибирання приміщення особливу увагу потрібно звертати на поверхні, куди можуть потрапити слина та мікроби з рук, наприклад дверні ручки. Такі поверхні необхідно обробляти спеціальними розчинами з хлором, оптимально білизною».

Також Комаровський порекомендував виокремити приміщення для відвідувачів, яке знаходилося би безпосередньо біля виходу з офісу. Знову ж таки, при прийомі відвідувачів не потрібно забувати про дистанцію та засоби індивідуального захисту, наприклад респіратор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отакої Показати IP 12 Травня 2020 07:43
О,цей шоумен ще і офісний клерк.В лікарні не хоче попрацювати???
Читач до Отакої Показати IP 12 Травня 2020 14:46
У мене тітка працює медпрацівником, отримує зарплату 3800грн. А ти не хочеш в лікарні попрацювати за таку зарплату? Чи тебе просто жаба душить, що він відомий та має мільйони підписників в youtube, а ти тут просто хейтерські коменти пишеш?
Імя Показати IP 12 Травня 2020 10:01
Телелікар може лікуваи лише телекоронавірус. Хто ще не вїхав у різницю мід телевізором і реальністю і різницю грати на сцені лікаря і президента та в житті, то ... "Отакої" правильно зауважив: шоумен, а не лікар. Такий собі: " британський учений" - диплом медсестри, а поради нобелівські і ж дурні телевізійні вірять, хворіють далі від порад і все одно вірять. Що ж еволіційний відбір.
Читач до Імя Показати IP 12 Травня 2020 14:39
А ти, що порадиш на дану тематику статті? Чи ти можеш лише критикувати?
Отакої Показати IP 12 Травня 2020 15:54
Зверніться до шоумена,може тітку візьме за 4200,а може і премію дасть...За таку не хочу,а він хоче,запитайте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus