USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Як працевлаштовуються демобілізовані волиняни

6 Квітня 2015 14:33
Швидко вирішити питання працевлаштування демобілізованих учасників АТО на Волині не вдасться, - вважають в обласному центрі зайнятості.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 квітня.

Для стабілізації ситуації на ринку праці під час мобілізації служба зайнятості здійснювала роботу за двома напрямками. Перший - щодо інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців, другий - сприяння зайнятості демобілізованих військовослужбовців. Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.

З її слів, спільно з інспекцією праці, здійснюють роз’яснювання та консультації для роботодавців щодо дій у разі призову працівників на військову службу в особливий період. Ще у квітні минулого року на електронні адреси 872 роботодавців надіслали інформацію про вимоги законодавства щодо збереження місця роботи і зарплати за працівниками, призваними на військову службу. Загалом торік роботодавці спільно із службою зайнятості працевлаштували на тимчасові роботи 4967 осіб.

Оскільки робота з демобілізованими клієнтами потребує незвичних форм, працівники служби зайнятості адаптуються до неї – спілкуються з пацієнтами госпіталю щодо трудової реабілітації, надають психологічну підтримку, співпрацюючи з військкоматами тощо.

З жовтня минулого року в центри зайнятості почали звертатися демобілізовані (здебільшого за станом здоров’я), таких звернень надійшло 20.

Є 27 звернень демобілізованих згідно з Указом президента від 14 січня цього року.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 27 березня 70 демобілізованих танкістів 14 ОМБ зустрічали у Луцьку, а тоді – у Володимирі-Волинському.

Усі демобілізовані, які звернулися до служби зайнятості, отримали статус безробітного, їх залучили до участі у профорієнтаційних заходах. Втім, сподіватися на миттєвий результат, зважаючи на тривалу адаптацію демобілізованих та специфіку місцевого ринку праці, зі слів Раїси Кучмук, не варто.

З 47 демобілізованих, які звернулися у центри зайнятості, троє проходило профнавчання, один започаткував власну справу, четверо працевлаштовано, двоє працювали на громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВИНИ ІЗ ВІЙСЬККОМАТУ: ПОВІСТКИ, ОБСТЕЖЕННЯ, БРОНЮВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ

За станом на 1 квітня, на Волині існує найбільша потреба бухгалтерів, трактористів, кухарів, вантажників, барменів та охоронців. Натомість серед демобілізованих учасників АТО переважають інженери, водії, економісти, менеджери, підсобні робітники та агрономи. Навантаження на вільне робоче місце в області становить 18 осіб. Надання послуг демобілізованим пропонують моніторити щотижнево усіма службами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Демо Показати IP 6 Квітня 2015 14:55
Подіньте вже ту Кучмук. Де вона - там руїни.
Анонім до Демо Показати IP 6 Квітня 2015 17:43
Или там, где она, там видно реальное состояние с рабочими местами в регионе? А разве она способна создать новые рабочие места?
Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 15:43
наш "політех" постарався наштампувати кучу "інженерів" з виробничою практикою поклейка шпалер на кафедрі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus