USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Як розраховують тарифи на тепло у Луцьку

5 Грудня 2013 10:01
Лучани збентежені тим, що, аби сплатити за опалення власних осель, доводиться викласти кругленьку суму. Чому так дорого та чи насправді подорожчали послуги з теплопостачання, - розповідає Аверс.

Як запевнила Ольга Кравчук, начальник планово-економічного відділу ДКП «Луцьктепло», стурбованість лучан даремна. Сьогодні діють тарифи на централізоване опалення для населення, встановлені рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 29.12.2010 року, введені в дію з 01.02.2011 року.

Згідно з цим рішенням, повний сезонний тариф становить 6,76 гривні за 1 метр квадратний опалюваної площі, який розраховано, виходячи з тривалості опалювального періоду 183 дні. Для зменшення цінового навантаження на населення повний тариф розподілений на літній та зимовий періоди. В опалювальний (листопад–березень) період нараховується 65% від повного сезонного тарифу, тобто 4,4 гривні. У міжопалювальний сезон (упродовж травня–вересня) оплата за опалення складає 2,36 гривні (35% від повного сезонного тарифу).

Натомість у жовтні та квітні оплата за опалення нараховується пропорційно кількості днів надання послуги. Якщо опалювальний сезон розпочинається вчасно - 15 жовтня, то відповідно нарахування відбуваються в половинному розмірі.

Ольга Кравчук роз’яснила: оскільки цьогоріч опалювальний сезон розпочався значно раніше (4-ого жовтня тепло вже мали 510 житлових будинків та усі дитячі дошкільні, загальноосвітні та медичні заклади), то відповідно споживачам нарахували оплату за теплопостачання за дні фактичної подачі теплоносія в житловий будинок. Причому, розмір плати для кожного будинку різниться залежно від дати фактичного підключення кожного житлового будинку до системи теплопостачання.

Тож, лучани можуть не турбуватися. За листопад вони сплатять уже звичну сталу суму – 4,4 гривні за метр квадратний.

Якщо ж лучан таки не влаштовує якість наданих послуг, вони завжди можуть звернутися у відповідні інстанції, зауважив перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук: «Є процедура написання актів про ненадання якісних комунальних послуг. Це стосується не тільки тепла чи гарячої води, а і надання комунальних послуг самими ЖЕКами. Тобто це прибирання, утримання будинку, ремонт. Люди повинні на ці речі звертати увагу, писати акти, відповідно повідомляти організації, які надають ці послуги, і тоді на ці послуги не буде нараховуватися фінансовий ресурс», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дульсінея Показати IP 5 Грудня 2013 10:22
Шановні, панове журналісти! Запрошую Вас не профспілкові збори колективу ДКП "Луцьктепло", які відбудуться о 15 годині 30 хвилин, 5 грудня 2013 року, у актовому залі підприємства за адресою: м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського, 20. На зборах, які намагаються провести у напівтаємному режимі будуть розглядатись питання: - узаконення, через затвердження нового Колективного договору, довготривалого протиправного отримання деякими керівниками 30-50 відсоткових надбавок; - узаконення протиправної зміни штатної структури підприємства, яка навіть не погоджувалась із міським головою та головою профкому підприємства; - узаконення самовільного скорочення 40 відсотків працівників підприємства, яке було проведено шляхом погроз та ультиматумів; - внесення до нового Колективного договору пунктів, які обмежують права працівників підприємства; - усунення з посади голови профкому, як такої, що перешкоджає керівництву підприємства грабувати працівників та наживатися за рахунок підприємства. - На профспілкові збори офіційно запрошений міський голова Микола Романюк. Є сподівання, що він не відвернеться від проблем комунального підприємства та його працівників і прийде на ці збори, та особисто побачить, як заступник директора ДКП "Луцьктепло" Тетяна Казачек з комунального підприємства зробила власну офшорну зону. Почніть Європу з себе, прийдіть на збори, та допоможіть припинити свавілля керівництва ДКП "Луцьктепло" та зупинити грабіж комунального підприємства. Слава Україні!
987 Показати IP 5 Грудня 2013 10:35
та ця Казачек від Континіума який практикуєця на рейдерських захватах підприємств
ЛМР Показати IP 5 Грудня 2013 10:37
Ніц у вас не вийде, бо це питання кришеє Соколовська. В неї там підкеровуе її родич.
РРРР до ЛМР Показати IP 10 Грудня 2013 22:17
Що він там підкеровує? Сидить в своєму кабінеті і бумажкі підписує не читаючи їх... Ніфіга він не робить. Ото і тримають його, бо блат має... а так з ним би ніхто і не спілкувався, бо іншого сорту ягода - спокійний скромний добрий дядько. З такими піраніями як на теплі він би не вижив)))).
зюзя Показати IP 5 Грудня 2013 10:40
Миколка Романюк у курсі цих справ. Усе робиться за його мовчазної згоди. Відробляє кредит довіри від Єремєєва.
танька козлячек Показати IP 5 Грудня 2013 10:44
а мені на вас наср...ти з великої дзвіниці роблю що хочу
Ваня Показати IP 5 Грудня 2013 11:04
Омь, як керують бандити і знущаються з народу, А все тому,що влада на все закриває очі.Де прокуратура?Невже так можна поступати з нами ми не люди, а вони люди.З нами можна робити ,що їм заманеться.Вже самі собі пишуть закони навіть без Верховної Ради.Ото банда,0ото країна. Господи,де ти там,зупини цих бандюг
зоя Показати IP 5 Грудня 2013 12:13
коментар було видалено
romane Показати IP 5 Грудня 2013 18:25
Шановні Лучани! Не мовчіть! Не соромтесь відстоювати свої права. Якщо сьогодні Ви віддасте купці нафтових паразитів своє комунальне підприємство, які навіть не мають розуміння, що таке комунальні послуги, то вже завтра Вас будуть давити невиправданими тарифами. Будьте єдині, бо в єдності Ваша сила. Пам'ятайте, що єдність колективу, підтриманого громадою здатна подолати те "мракобєсіє", що творить на підприємстві.
Споживач Показати IP 9 Грудня 2013 17:32
Лучани! Чи не в зговорі Романюк з Єремеєвим по Луцьктеплу. Адже люди платять за так зване тепло бознословні гроші. Може прийти до Луцьктепла і подивитись на їх євроремонти та охорону,яка перегризе Вас аби не допустити до їх недоторканого тіла. Ось так, за охороною ховаються ті, що повинні служити споживачам , а співробітникам -трудягам приходиться вислуховувати скарги наші і зганяти злість на своїх рідних. Чи не пора навідатись усією громадою до них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus