USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

«Якщо хтось надумає хоч копійку покласти собі в кишеню, його вже не спасе ніхто», – Ігор Палиця про кошти, виділені на протидію коронавірусу

30 Квітня 2020 12:22
Народний депутат від Луцька Ігор Палиця просить усіх, кому стане відомо про факти зловживання коштами, виділеними на Волині на боротьбу з коронавірусом, негайно звертатися у правоохоронні органи.

Про це він заявив 29 квітня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», під час якого обговорювали ситуацію із коронавірусом на Волині.

Ігоря Палицю обурює той факт, що українцям не пояснили, куди спрямовуються 66 мільярдів гривень, виділені із державного бюджету на протидію коронавірусу. Саме тому група «За майбутнє», до якої входять волинські мажоритарники, а також депутат від округу №20 Вячеслав Рубльов, за цей бюджет не голосували. Адже це, наголошує нардеп, чергова крадіжка державних коштів.

«І як ми сьогодні бачимо, вже є скандал навколо Офісу Президента. Заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка називають причетним до розкрадання грошей – і спонсорських, і державних, які йшли з Китаю через одеський фонд «Корпорація монстрів», – заявив Ігор Палиця й наголосив, що йдеться про завищення цін мінімум на 70%.
«Ми і сьогодні не знаємо, куди підуть ці 66 мільярдів із державного бюджету. 11 травня країна вже хоче виходити з карантину. Куди поділи гроші з бюджету – ми не знаємо, звідки забрали – ми бачимо», – зауважив нардеп.

Читати ще: Ігор Палиця: від держави допомоги немає, з COVID-19 борються за гроші місцевих бюджетів і благодійників

Нагадаємо, протистояння епідемії на Волині почалося 18 березня із великої наради з ініціативи Ігоря Палиці, під час якої народний депутат і засновник Фонду «Тільки разом» заявив, що виділяє з власних коштів 20 мільйонів гривень, а заодно закликав бізнес та меценатів долучитися до фінансування.

Під час телеефіру Ігор Палиця зазначив, що від початку наголосив усім, що на Волині не повинно бути жодних зловживань із коштами, спрямованими на медицину.

«Коли з обласного і міського бюджетів було виділено по 60 мільйонів гривень на обласну клінічну лікарню і коли Олександра Дударя було визначено основною людиною, яка вирішує, що закуповувати і яким медичним закладам це передавати, я попередив його і звернувся з проханням до правоохоронних органів, щоб вони контролювали кожну копійку. Я сказав пану Дударю і представникам правоохоронних органів: немає святих, хто, не дай Бог, доторкнеться до грошей, які мають йти на лікування людей, на здоров’я волинян, якщо хтось надумає хоч копійку покласти собі в кишеню або зробити щось непрозоро, його вже не спасе ніхто», – висловився політик.

«І я дякую всім. Ніхто собі цього не дозволяє і, я сподіваюся, не дозволить. І якщо хтось знає такі факти, то я вас прошу – відразу звертайтеся в правоохоронні органи. Їх ніхто не захистить. А де 66 мільярдів, ми у всіх запитаємо. Прийдуть часи, коли вони всі будуть відповідати», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ірина Показати IP 30 Квітня 2020 13:07
Чому не заплатили медпрацівникам доплати- питання до Дудар?! Гроші виділені і субвенції вже є , згідно інформації МОЗ України. Хто знову вкрав?! З кого питати?!
Народна прокуратура Показати IP 30 Квітня 2020 13:29
Пане Ігорю. Поцікавтесь, чому всі медзаклади уклали угоди з перевізниками на перевезення персоналу на одинакові максимальні суми, які їм виділили, вказавши абсолютно нереальну кількість щоденних поїздок і задіяних при цьому мікроавтобусів. Скидається або на змову керівників медустанов, або на якусь спущену з Управління охорони здоров'я ОДА вказівку
Евгений Показати IP 4 Травня 2020 06:52
Эти воры придумали пандемию чтоб нахапаться бабла, задушить малый бизнес и развить корпоративную торговлю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus