USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС виділив додатково €110 млн для допомоги українцям, які постраждали від війни

14 Листопада 2023 15:49
Європейський Союз оголосив сьогодні про рішення надати додатково гуманітарну допомогу у 110 мільйонів євро для громадян України, які постраждали від наслідків війни, та перебувають на території України та у сусідній Молдові.

Про це 14 листопада повідомили в Європейської комісії, передає Укрінформ.

«Оскільки російська війна проти України триває, гуманітарна ситуація в країні залишається важкою. З наближенням зими виникають додаткові виклики для вже й без того вразливих спільнот, які вражені війною. Європейська комісія виділяє 110 мільйонів євро гуманітарної допомоги, з яких 100 мільйонів будуть призначені для операцій в Україні, та ще 10 мільйонів – для підтримки українських біженців та місцевих спільнот у Молдові», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей новий пакет гуманітарної допомоги допоможе надавати громадянам України найбільш важливі соціальні послуги, включаючи забезпечення готівкою, продуктами харчування, водою, надання медичної допомоги, психологічної підтримки та захисту.

Читати ще: Танки, автомобільна техніка, РЛС: Німеччина передала Україні новий пакет допомоги

З урахуванням зазначеного пакету, загальний обсяг гуманітарної допомоги від ЄС для України у відповідь на російську агресію склав 843 мільйони євро, – з них 785 мільйонів для людей в Україні та 58 мільйонів євро для українських біженців у Молдові.

«З урахуванням минулорічних цілеспрямованих атак Росії проти енергетичної інфраструктури України ЄС також визначає пріоритети надзвичайної енергетичної допомоги, зокрема, шляхом застосування ще 84-х генераторів із власних стратегічних резервів в рамках rescEU (програми цивільного захисту ЄС – ред.). Загалом понад 5 000 генераторів електроенергії були надіслані Україні через Механізм цивільного захисту ЄС. Крім того, ЄС координує дотації від приватного сектору для доставки в Україну критично важливого енергетичного обладнання», – зазначається в інформації.

До діяльності в рамках Механізму цивільного захисту ЄС залучені всі 27 країн ЄС, а також Норвегія, Туреччина, Північна Македонія, Ісландія та Сербія. Всі країни-учасниці надають предмети та обладнання, що є необхідними для цивільного захисту – від медичного обладнання й медикаментів до автомобілів та енергетичного обладнання. Усього через Механізм цивільного захисту ЄС в Україну з початку російської агресії були доставлені 97 тисяч тонн гуманітарних вантажів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus