USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

З 1 липня не надаватимуть послуги з утримання будинків: що робити лучанам

21 Травня 2019 15:22
В Україні на законодавчому рівні скасували послугу з утримання будинків та прибудинкових територій. Відповідно до ст.5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», визначено нову класифікацію житлово-комунальних послуг, згідно з якою житловою послугою є управління багатоквартирним будинком, йдеться на сайті Луцькради.

Співвласники будинків можуть самостійно за рішенням загальних зборів визначитися з прийняттям одного із способів управління будинком, а саме :

- Створення ОСББ;

- Самоуправління;

- Управління будинком через управителя (управляючу компанію).

Для визначення управителя створюється ініціативна група серед співвласників. До участі у загальних зборах запрошуються усі співвласники житлових та нежитлових приміщень. Ціна на житлову послугу з управління будинками є договірною.

Органи місцевого самоврядування на даний час не мають повноважень щодо встановлення тарифів на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також встановлення цін на управління будинками.

Житлово – комунальні підприємства міста Луцька (ЖКП №2, ЖКП№3, ЖКП №7, ЖКП №11), а також Товариство МЖК і ЖЕК №8 ЖБК, основним видом економічної діяльності яких є господарювання за КВЕД 81.10 «комплексне обслуговування об’єктів» можуть приймати участь у зборах співвласників, де запропонувати надання своїх послуг з управління будинками та подати на розгляд співвласників перелік послуг та розраховану (договірну) ціну та надалі укласти договір на надання послуг з управління будинком.

Під час проведення зборів (графік їх проведення в червні цього року доводиться до відома співвласників додатково) можна отримати додаткові роз'яснення та проект договору на управління будинком. Співвласники можуть вибрати в якості управляючої компанії будь яке житлово-комунальне підприємство міста, або приватну управляючу компанію чи фізичну особу-підприємця, що відповідає кваліфікаційним вимогам «менеджер управитель житлових будинків».

У разі не прийняття рішення про визначення управителя будинку співвласники можуть звернутися до органу місцевого самоврядування із письмовим колективним зверненням (або протоколом зборів) з проханням призначити управителя будинку на конкурсних засадах.

Просимо до 01.07.2019 прийняти рішення співвласників щодо способу управління будинком, так як житлово-комунальні підприємства надалі не будуть мати можливості надавати послуги з утримання житлових будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Луцьк Показати IP 21 Травня 2019 16:00
Нарешті ЖЕК №8 перестане збирати бабки за неіснуючу роботу - і так НІЧОГО не роблять!
Луцьк Показати IP 21 Травня 2019 16:04
Так іх і так не надавали. Наприклад ЖЕК # 7, лише кошти за утримання збирав, а лампочки вкрутити в під‘ізді самостійно вкручували мешканці. Прибирання в під‘ізді відбувалось раз на місяць а той два, - я сама особисто раз в тиждень з 5 поверху на перший підмітала. То для чого платити? Щоб начальник ЖЕКа більше коштів у кишеннях мав?
Січова Показати IP 21 Травня 2019 16:16
#7 ЖЕК теж хай гуляє. Нічого не робили крім того що кошти в карман начальнику збирали.
Максим Перепелиця Показати IP 21 Травня 2019 17:11
Дорогий чоловіче: Ви, що думаєте, що при уплаті комунальних послуг з вас не будуть знімати гроші за послуги по утриманню будинку або будинкової території. "Вы меня извините", як платили бездельникам жековцям кожного місяця по 97 грн., а хто можливо і більше, так і будемо платити. ЖЕК, щось нове придумає. Крім того по черзі ще самі будемо прибирати в під"їзді, проводити заміну водопостачання та електричні роботи. А про ремонт під"їзду я вже не говорю.
всезнайко Показати IP 21 Травня 2019 17:40
Жеки пора давно розыгнати толку выд них ноль
Споживач Показати IP 21 Травня 2019 19:25
Ну прочитайте накінець Закон,неуки.Там все прописано.Є ще Закон про "Право власності в багатоквартирному будинку" і Закон "Про комерційний облік води і теплової енергії".Як сказав Парубій-буде весело...Ось тільки ця "веселуха" буде стосуватися всіх нас,осінь не за горами...а зима попереду...спишуть борги-дзуськи,бо це катастрофа!!!
Провізор Показати IP 21 Травня 2019 22:17
Хай ці ... гроші повернуть які забирали і нічого не робили.
Споживач Показати IP 22 Травня 2019 05:56
Щоб зібрати збори співвласників і вони були дійсні,потрібно 75% від всієї площі квартир.Подивимось як це можливо.А де управителі місьрадо на конкурсних засадах,де вони?Знову нам "втюхаєте" ці жеки і більшу ціну за утримання і потому.Так в тих жеках одні пенсіонери залишились.Місяць.І що далі???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus