USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

За неправильне паркування хочуть ввести штрафи на основі фотофіксації

15 Грудня 2017 18:31
Нардепи хочуть повернути фотофіксацію і штрафувати за порушення правил паркування.

У парламенті України буде розглянуто законопроект про відповідальність за правопорушення в сфері дорожнього руху, повідомляє AUTO-Consulting.

Автором законопроекту є народний депутат Антон Геращенко. Ним запропоновано виписувати штраф за неправильне паркування на основі даних фотофіксації на ім’я власника автомобіля.

Законопроект містить наступне формулювання: «Адміністративну відповідальність за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів, зафіксованих в автоматичному режимі і / або режимі фотозйомки / відеозапису (за допомогою технічних засобів, які дозволяють здійснювати фотозйомку або відеозапис і працюють відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстрований транспортний засіб (власники транспортних засобів)».

Власнику автівки, якщо винуватцем правопорушення був не він, а інша особа за кермом – найнятий водій або родич, – тепер якимось чином доведеться доводити свою невинність.

Довгоочікувана фотофіксація порушень правил дорожнього руху водіями в автоматичному режимі повинна запрацювати в наступному році.

У столиці України вже встановлені сотні камер, що передають дані в МВС, але поки без відсилання адміністративних протоколів за цими даними. Але, як попереджають правоохоронці, це ненадовго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ангст Показати IP 15 Грудня 2017 21:54
Спочатку облаштуйте достатню кількість місць для паркування. Людина повинна собі в кишеню сховати автомобіль чи куди його подіти? Як на 3 дев'ятиповерхівки може бути 40 паркувальних місць? А погляньте на центр, де там паркуватися? Навіть платних стоянок немає, мовчу вже за безкоштовні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus