USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

За оренду землі – сім тисяч доларів: суд над горохівськими посадовцями-хабарниками досі триває

21 Листопада 2021 13:19
Понад три роки тягнеться справа про хабар у розмірі семи тисяч доларів, який вимагали за передання в оренду земельних ділянок. Щоправда, посадовці встигли отримати лише чотири тисячі доларів.

У вимаганні такого масштабного хабара підозрюють тодішнього голову Горохівської райради Тараса Щерблюка, який нині є депутатом Волинської обласної ради, голову Горохівської райдержадміністрації Любов Матвєєву та начальника відділу Держгеокадастру в Горохівському районі Сергія Рубаху, повідомляє телеканал «Аверс».

На посадовців відкрили кримінал. За матеріалами справи, вони вимагали сім тисяч доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення про передання в оренду 70 гектарів земельних ділянок для ведення сільського господарства.

Справу про хабарництво слухали і в Горохівському районному суді, і в Луцькому міськрайонному суді, нині її розглядають аж у Володимир-Волинському міському суді. Зараз розгляд справи – на стадії дослідження доказів обвинувачення.

Читати ще: Горохівські посадовці-хабарники внесли заставу і вийшли на волю

У суді прослуховують аудіозаписи, в яких буцімто є докази вимагання неправомірної вигоди. Щоправда, доказів надто багато, точніше, аудіозаписи виявились надто об’ємними, тож їх продовжать прослуховувати у суді на наступному засіданні 22 листопада. Суддя – голова Володимир-Волинського міського суду Олександр Ляшенко – попросив представника прокуратури підготувати аудіодокази конкретніше й вибрати ту інформацію, яка має доказове значення.
Якщо вину Тараса Щерблюка, Любові Матвєєвої та Сергія Рубахи доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років, а також конфіскація майна.

Ось тільки коли в цій гучній справі буде поставлено крапку – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 22 Листопада 2021 21:54
100$ за сотку , це ж не дорого як даром , коли вже ті Щерблюкі понаїдаються скільки ще потрібно їм тої землі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus