USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Заступниця міністра оборони пояснила, чому не розголошують, скільки військових загинуло

15 Липня 2022 06:15
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому держава поки що не розголошує загальну кількість загиблих захисників, пише УП.

«Ми не можемо оголошувати цифри, але цей процес іде. Він непростий. Люди пережили горе. У родинах є різні обставини. Ми намагаємось підійти, з одного боку, бездоганно з точки зору формальних процедур і водночас по-людськи.

Тож чому поки що офіційно не називають загальну кількість загиблих? Це обумовлено військовою необхідністю під час воєнного стану. Це інформація, яку не має знати ворог, адже за цими даними військові фахівці можуть зробити чимало висновків та використати цю інформацію для аналізу та планування. Саме тому до завершення воєнного стану ця інформація закрита і не підлягає оприлюдненню», – наголосила вона.

За словами Маляр, ця розмова відбулася в контексті інформування про виплати, які здійснює Міноборони родинам загиблих. Заступниця міністра оборони запевнила, що родинам загиблих забезпечують належні виплати.

Маляр порадила громадським ініціативам, які збирають дані про загиблих і оприлюднюють цю інформацію, зважити на те, що це наразі шкодить обороні країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus