USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Засудили на п’ять років тюрми: командир штурмової роти з Луцька хоче повернутися на фронт

30 Листопада 2023 18:03
Волинського військового Віктора Войтовича, який за зразкову службу отримав одну з найвищих державних нагород, посадили за ґрати на п’ять років. Чоловік у 2020 році побив сусіда. Справа дійшла аж до Верховного Суду. Військовий просить у Президента помилування, а у суддів – відстрочки виконання вироку.

На поруки засудженого готові взяти його побратими. Вони приїхали на засідання Волинського апеляційного суду до Луцька, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Володимир розповідає, що саме Віктор відбивав «дорогу життя» до Бахмута.

«Коли «вагнера» готовили наступ, хотіли відбити ту дорогу, він зібрав хлопців і відбив цей наступ. Ту «дорогу життя» він відбив. То дуже велика людина з дуже великої літери… Це несправедливо, дуже несправедливо, що його посадили і що відтягують цей суд. Він рветься назад, він хоче бути коло нас. Я до кінця буду стояти з ним пліч-о-пліч», – говорить Володимир.

Після героїчного подвигу в Бахмуті Віктора Войтовича призначили командиром, пригадують побратими. Йому вручили «Золотий хрест». А тепер тримають за ґратами.

Перші слова, які каже Віктор Войтович своїм побратимам у залі суду: «Всім хлопцям дуже дякую! Слава Україні, хлопці!»

«Він начинав простим водієм, а після Красної Гори під Бахмутом, коли наша рота понесла великі втрати, ця людина об’єднала нашу роту. Ця людина згуртувала колектив і дуже багато зробила для роти», – говорить Віталій.

«Шкода, що таких людей дуже мало, а їх або садять за ґрати, або вони попадають на лікарняне ліжко», – додає Руслан.

Віктора Войтовича засудили за події, які сталися у 2020 році. Чоловік побив свого сусіда.

«Вийшла суперечка із-за земельної ділянки, по якій він самовільно вкатав собі дорогу. З участю землевпорядників я хотів з’ясувати цю ситуацію, на що він мені відповів грубо, нахабно, з погрозами. В ході цієї суперечки виникла бійка», – пригадує Віктор Войтович.

«Встановлено, що обвинувачений умисно, попередньо завдавши сильного удару в обличчя, від якого потерпілий впав, наніс не менше чотирьох ударів кулаком у життєво важливий орган – в голову лежачому ОСОБА_7», – вказано в документах суду.

Віктор Войтович хоче повернутися на фронт, але його продовжують тримати у виправній колонії. Військові та захисник кажуть, що навіть писали звернення до Президента України, аби той помилував Віктора.

«Краще ім’я чисте, ніж сон тихий у стінах закритих, статус зека і вийти з приниженим ім’ям. Краще бути з хлопцями на передовій, ніж ховатися тут. Це моя позиція. Вона завжди відрізнялася від чиєїсь сторонньої думки», – наголошує Віктор Войтович.

Його сусід до суду не прийшов. А підтримати засудженого військового приїхала навіть мама його побратима з Рівного.

«У нас війна і замість того, щоб командири, які вміють воювати, приносили користь на передовій, вони мусять сидіти», – каже Марія Степанівна.

Поліцейські затримали Віктора Войтовича, коли той, поранений, їхав на похорон побратима.

Суд першої інстанції присудив Віктору Войтовичу умовний термін, але в апеляції та Верховному Суді служителі Феміди вирішили, що зразкового військового потрібно ув’язнити.

«У нас одна мета – аби Віктор Степанович був на волі. Єдиний шлях – Президенту підписати помилування. На мою думку, питання створення належних умов для військовослужбовців мають розглядатися в першу чергу. І питання таких військових, як він, теж мають розглядатися в першу чергу», – говорить адвокат Віталій Жуковський.

Він здивований, що кримінальне провадження не призупинили, аби Віктор Войтович продовжив захищати нашу державу.

Судді перенесли засідання, аби дослідити стан здоров’я Віктора Войтовича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Залухово Показати IP 30 Листопада 2023 19:23
Він командир відділення, а не командир роти, не треба путати х...р з пальцям !!!
Аскет до Залухово Показати IP 30 Листопада 2023 22:05
Ніхто не плутає. Всі знають що ти хєр.
Юрій Показати IP 30 Листопада 2023 20:30
Відправте козла на передову, бажано в Авдіївку, щоб не переховувався десь по бункерах. Нехай помре героєм.
Гость до Юрій Показати IP 30 Листопада 2023 21:59
Це тебе вiн вiд3,14здив?
Аскет до Юрій Показати IP 30 Листопада 2023 22:06
То ти ще не на передовій, козел?
123 до Аскет Показати IP 30 Листопада 2023 23:28
він після тебе туди
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2023 09:51
1. Не написано, що думає сусід з цього приводу. Не вказані наслідки від ударів у голову. 2. Якщо герой допису вирішує питання кулаками, то є велика ймовірність, що те саме буде робити і зі своїми підлеглими.
Новік до Лучанин Показати IP 2 Грудня 2023 21:17
Ну так, він напевне всім підлеглим і надавав щоб приїхали підтримати
123 Показати IP 1 Грудня 2023 15:16
Нехай сидить, треба було думати раіше, що робиш
Новік до 123 Показати IP 2 Грудня 2023 21:19
Ну так, тож не мільярди накрав, щоб його просто звільнити))) і відколи це у нас садять за розбій?? Бачу тут одні вумнікі в коментах
ЗСУ Показати IP 1 Грудня 2023 20:24
Хай президент помилує, він герой захищає наш Народ.
Андерсон до ЗСУ Показати IP 2 Грудня 2023 05:33
Де захищає? в колонії?
Pavel Показати IP 2 Грудня 2023 12:36
Хай сидить , бо будуть іще вбивства, помилування не буде!!!!
Новік Показати IP 2 Грудня 2023 21:15
Нічого дивного, феміда в нас ручна, і працює не на користь України! На днях в Франківську побили військового, то поліція навіть не затримала кривдника, хоча самі копии від нього чуть не получили, бо ж своя людина, мент бухой
Ненависник кацапів т Показати IP 2 Грудня 2023 22:47
Бачу тут багато коментаторів-ухилянтів,та іншої мразоти,яка хоче,щоб Герой і надалі сидів у вязниці,а не захищав країну,коли ви гниди сидите по норах,і тільки можете в коментарях лайно своє висрати,а людина хоче,замість гнити на зоні,Україну захищати. А від себе скажу, що сусіду мало дав,треба було там його і закопати.
Саме той Показати IP 3 Грудня 2023 16:16
Всі додіки які пишуть,, нехай сидить,, хоочу сказати вам наступне, якби не такі як Віктор то ви зараз би смоктали у кацапа, це раз, два, від.. Пиздив від депутата який вдарив його першим, три на превеликий жаль війна забирає кращих, лишаючи саме такий планктон як ви!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus