USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

З'явилися нові подробиці про збиті російські літаки А-50 та Іл-22М11

15 Січня 2024 15:57
Знищення російських літаків А-50 та Іл-22М11 – великий успіх Збройних сил України, який полегшить боротьбу з ворожою агресією у повітрі.

Про це розповів Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

А-50 – російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Наразі це друге знищення або пошкодження А-50. До цього аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі «Мачулищі» у лютому минулого року.

Читати ще: На Рівненщині затримали «вагнерівця», який готував диверсію на енергетичних об'єктах

А-50 – дуже складна і специфічна техніка. В арсеналі РФ їх налічується до 20 одиниць.

Іл-22М11 – повітряний пункт управління, який діяв разом з А-50 під час ворожих повітряних атак проти України.

«Це друга втрата Росією Іл-22М за час війни. Перший такий літак збили бойовики ПВК «Вагнер» під час заколоту Пригожина влітку минулого року», – повідомив Центр.

14 січня заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Олика ПЛ Показати IP 15 Січня 2024 21:37
Так то так, але ж зараз почнуться масовані цілеспрямовані удари по об'єктах енергозабезпечення ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus