USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зоологи знайшли новий вид ящірок і назвали його на честь Ван Гога

31 Березня 2024 00:18
Група вчених з Фонду дикої природи Теккерея в Індії виявила новий вид ящірок у південних Західних Гатах і назвала його Cnemaspis vangoghi на честь знаменитого художника Вінсента Ван Гога.

Про це пише NV.

Яскраве забарвлення цієї ящірки нагадує відому картину «Зоряна ніч». Новий вид був виявлений під час експедиції у квітні 2022 року в штаті Таміл Наду, Індія, і описаний у журналі ZooKeys.

Дослідники повідомляють, що Таміл Наду має унікальне біорізноманіття, і планують назвати понад 50 нових видів ящірок. Під час дослідницької поїздки вчені зіткнулися з високою щільністю кліщів, особливо в низьких сухих лісах Шрівілліпутура, де були виявлені нові види ящірок.

Читати ще: У джунглях Панами виявили пʼять нових видів змій. Один назвали на честь ді Капріо

Cnemaspis vangoghhi являє собою гекона невеликого розміру, що досягає довжини до 3,4 см. Він був описаний разом з іншим видом свого роду, Cnemaspis sathuragiriensis, що мешкає в пагорбах Сатурагірі. Нові види ящірок мешкають у невисоких листяних лісах Шрівілліпутура і доповнюють список ендемічних хребетних тварин цього регіону.

Ці ящірки ведуть денний спосіб життя і активні в прохолодні години раннього ранку та вечора, мешкаючи здебільшого на каменях.

Їхнє виявлення лише в обмежених місцях свідчить про «мікроендемізм» серед низинних видів, зазначають дослідники.

Читати ще: Виживають за екстремальної температури: у Туреччині виявили два нові види кротів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus