USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Палиця - голова облради. ОФІЦІЙНО

26 Листопада 2015 14:30
Ігоря Палицю обрали головою Волинської обласної ради. За нього віддали голоси 39 із 64 депутатів.

Голова лічильної комісії Віктор Радчук зачитав протокол № 3 про результати голосування.

«Для таємного голосування виготовили 64 бюлетені й внесли два кандидати. Всі депутати одержали бюлетені, про що засвідчили власним підписом. Усі бюлетені були в скриньці. За Володимира Бондаря віддали 25 голосів, за Палицю – 39 голосів», - звітував голова комісії.

Після цього депутати ухвалили протокол.

Володимир Бондар попросив слова й подякував усім, хто віддав за нього голоси, а також привітав Ігоря Петровича з обранням головою й побажав успіхів та попросив всіх згуртуватися навкого нього.

Своєю чергою Ігор Палиця з трибуни подякував за довіру та запевнив у відкритості у співпраці.

«Дякую за довіру, всім, хто повірив мені. З моїм обранням я буду робити усе, щоб тут не було політики. Треба працювати разом, якщо ж ні, то народ нас теж буде бити гуртом. Прошу від завтра звертатися із пропозиціями. Я вперше обраний головою облради. Ще не вивчив регламент, тому прошу пробачити за огріхи, але буду вчитися. Я протягую руку до співпраці усім, навіть тим, хто був опонентом», - наголосив новообраний голова обласної ради.

Після цього він зачитав присягу.

Нагадаємо, новообрана Волиньрада розпочала перше засідання сьогодні, 26 листопада, у повному складі – 64 депутати. Волинські депутати обирали голову обласної ради, дві найбільші політичні партії запропонували своїх кандидатів.

Як тривало голосування. Хроніка

На посаду голови Волинської обласної ради претендують 2 кандидати: Ігор Палиця(УКРОП) та Володимир Бондар (Солідарність). Кожен з них у своєму виступі наголосили на тому, що новообрані депутати повинні відстоювати інтереси громади, а не лобіювати власні.

Перед голосуванням Ігор Палиця подякував своїм соратникам за довіру, і нагадав про відповідальність перед виборцями. Водночас, він пообіцяв не займатися в цій залі політикою, а працювати на благо волинян, які їм довірили своє представництво.

«Це велика відповідальність, бо ми всі знаємо, яка ситуація на фронті, який рівень довіри людей до влади, політики. І ми взяли на себе відповідальність перед виборцями економікою. Всі, хто є в залі, мають відповідальність перед своїми виборцями, кому ви обіцяли краще життя. Якщо мені буде довірено очолити облраду, то моє бачення таке: з того моменту, як ми тримали посвідчення, має припинити існувати політика. Якщо тут буде політика, ми не зможемо дати того, що від нас чекають виборці. Я працюватиму не над політичним рейтингом чи політичними заявами для особистого рейтингу. Я працюватиму так, щоб не червоніти за те, що я обіцяв. Бо я завжди звик дотримуватися обіцянок і тримати слово. Незалежно від фракцій, я хочу, щоб ми разом почали працювати над комісіями, щоб ми стали одним цілим і сперечалися тільки над економічними темами», - закликав він колег.

Водночас він додав: Україна має бути унітарною, неподільною, але з економічною децентралізацією на місцях. Відтак, саме децентралізація має бути одним з пріоритетів роботи облради.

«Люди мають розпоряджатися своїми коштами, ресурсами. Думаю, всі облради звертатимуться до Кабміну і Парламенту, аби прискорити процес, бо економічна децентралізація потребує лише зміни податкового і бюджетного кодексу», - зазначив він.

Далі виступив Володимир Бондар.

У своїй промові він підтримав позицію попереднього кандидата Ігоря Палиці та попросив усіх не лобіювати політичні інтереси, а відстоювати інтереси виборців. Також він наголосив, що депутати повинні звертати особливу увагу на воїнів АТО та членів їхніх сімей.

«Вітаю усіх з обранням, бажаю плідної роботи та серйозних і відповідальних рішень.

Ми - перша обласна рада, яка обрана після Майдану і під час війни в країні. Багато з присутніх тут брали участь у цих подіях. Ми всі йшли з тим, аби міняти державу. Принципи, на які ми опиратимемося – будуть відповідальні. Ми пройшли виборчу компанію, дивилися людям в очі. Я б хотів консолідації в цій залі, відповідальності перед людьми, які послали їх представляти у цій залі. Бо ми представляємо не себе чи партію, а виборця. Я б хотів, аби за будь-якого обрання голови ми б знайшли порозуміння, не забували про наших солдатів та членів їхніх сімей», - виступив Бондар.

Зауважимо, що до складу лічильної комісії увійшло 16 осіб з розрахунку 1 від 4 депутатів.

Так, партія «Наш край» запропонувала до складу лічильної комісії Володимира Дибеля, «Самопоміч» - Бориса Бабійчука, Радикальна партія Олега Ляшка – Миколу Булігу та Володимира Кучера, ВО «Свобода» Юрія Поліщука та Сергія Духницького.

Від ВО «Батьківщина» членами лічильної комісії стали Валентина Кирда, Ігор Лех та Василь Столяр, від БПП «Солідарність» - Валентин Чернецький, Віталій Заремба, Олег Бегаль.

Українське об’єднання патріотів – УКРОП запропонувало кандидатури Ірини Вахович, Віктора Радчука, Олександра Курилюка та Олександра Омельчука.

Згодом, після кількахвилинної перерв и головою лічильної комісії обрано Віктора Радчука, заступником голови – Віталія Зарембу, а секретарем – Валентину Кирду.

Голова облради вважається обраним, якщо за нього проголосує більше половини загальної кількості обраних депутатів таємним голосуванням. Відтак, в облраді розпочинається процес обрання голови облради.

Присутні обранці оголосили перерву на 20 хвилин, аби члени лічильної комісії підготували бюлетені.

О 13.30 депутати розпочали таємне голосування за нового голову обласної ради.

Прізвища кандидатів внесли в алфавітному порядку, скриньку підготували та опечатали. Місцем голосування обрали праве крило у фойє на другому поверсі обласної ради. Кількість бюлетенів – 64, що відповідає кількості депутатів. Для голосування відвели годину.

Так, обранці громади вишикувалися у шеренгу. Цікавим є те, що перед самими ж кабінами для голосування депутати жваво дискутують.

Невдовзі голосування завершилося й процес дійшов до підрахунку голосів.

За станом на 14.15 члени лічильної комісії підрахували волевиявлення депутатів й озвучили результати. За Ігоря Палицю (УКРОП) віддали 39 голосів, за Володимира Бондара (Солідарність) проголосували 25 депутатів. Відповідно, головою облради стає Ігор Палиця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
володимирчанин Показати IP 26 Листопада 2015 12:56
Бондар, що будеш робити без "нашоукраїнця" , а потім рига борбелюка і його грошей? Демократ бл.....! Йди в школу вчителем працюй.
Вася Показати IP 26 Листопада 2015 12:57
ПАЛИЦЮ!!!!!!!
Сергій Показати IP 26 Листопада 2015 13:19
Бондар найменше пробув губернатором, нічого не зробив і найбільше накрав
Ігор Показати IP 26 Листопада 2015 13:35
Яким вчителем, що там в голові в нього полова.тільки це й знає,що красти навчить дітей. Сторожем
ua Показати IP 26 Листопада 2015 13:37
Бондар і шкільний вчитель як? Цей пан заочно закінчив педінститут ,добре хоч взагалі закінчив,Але крім брехати і красти , красти і брехати нічого не вміє та й не хоче, Знову дупутат бо 7 років не при ділах міг і не вскочити в останній вагон
Андрій Показати IP 26 Листопада 2015 13:38
За Палицю!!! Не потрібно допустити ющенківсього блазня! Вже бачили його "роботу". Вистачить...
11 фото Показати IP 26 Листопада 2015 14:33
три...
Я Показати IP 26 Листопада 2015 14:34
Ура, хоч в облраді головою стала адекватна розумна людина, бо в місті секретарем обрали чудо!
Валентин до Я Показати IP 26 Листопада 2015 15:07
як це правильно сказано, Вусенко це ноу коментс, Палиця не підведи
я Показати IP 26 Листопада 2015 14:42
Супер!!!
виборець Показати IP 26 Листопада 2015 14:48
добре що Палицю обрали а не цього як казав покійний Плющ "бездельника ,що за свое життя і собачоі будки не збудував"
волинянин Показати IP 26 Листопада 2015 14:55
Гунчик на вихід. Ще раз довів свою безпорадність,як голова ОДА. Слабак. Порох шукай заміну!
Анонім до волинянин Показати IP 26 Листопада 2015 17:19
А ради чего Порох пойдет на поводу своего соперника, т.е. УКРОПа, (я не говорю Палицы)? Особенно с учетом того, что УКРОП получил большинство (вместе со своими союзниками) только в Волынском областном совете? И то, только благодаря личному авторитету Палицы.
олег до волинянин Показати IP 26 Листопада 2015 18:56
і на кічу!!!
Волинянин Показати IP 26 Листопада 2015 14:56
Чекаємо на великі зміни та перерозподіл сфер впливу в області, а нашоукраїнці, які у свій час допустили до влади Януковича нам не потрібні - вже достатньо!
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2015 14:58
Нормально, шкода що Товстенюк не виграв в Луцьку.
Народ Показати IP 26 Листопада 2015 15:00
Достойний обранець народу. Раді Вітати Ігоре Петровичу!!!
123 Показати IP 26 Листопада 2015 15:09
коментар було видалено
Вася Показати IP 26 Листопада 2015 15:18
Це добре, що став Палиця. Ще нормальних заступників і робота буде. Бондар був бездарним губернатором і ще так само бездарно хотів облрадою порулити. А Діброва з Гунчиком з горя набухаються - два порошенківських холуя, одному скоро пільги відмінять на продаж сг продукції, а іншому під зад дадуть за бездарне керування областю.
Петро Показати IP 26 Листопада 2015 15:45
Дуже приємно що Ігор Петрович переміг, хоч це було передбачено, адже з такими БЕЗДАРЯМИ ЩО В ОБЛАСТІ ЩО В РАЙОНАХ просто, неможливо було працювати, пане Ігорю ТРИМАЙТЕСЯ і ПЕРЕМАГАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
справедливий Показати IP 26 Листопада 2015 15:49
Бют та Свобода ,як завжди,показали своє гниле нутро. От вам і коаліція в облраді. А Гунчик в чергове просрав . Це був для нього останній шанс втриматись в кріслі губернатора.
Анонім до справедливий Показати IP 26 Листопада 2015 18:08
А ты надеешься на то, что облрада объявит и подтвердит вотум недоверия Гунчику? Ведь в этом случае Порох получит, после некоторых манипуляций, право объявить досрочные выборы в эту облраду.
лучанка Показати IP 26 Листопада 2015 15:58
Ігор Петрович,з перемогою!!!!!!Нарешті хоч одна перемога!!!!!
виборець Показати IP 26 Листопада 2015 16:01
ХЛОПЦІ-НЕ ДУЖЕ КРИЧІТЬ У-Р-А....готуйтеся що скоро ВОЛИНЬ опинеться в кишені ПАЛИЦІ. Треба почекати-по ділах судять про людину.
Тіна до виборець Показати IP 26 Листопада 2015 16:39
По ділах судимо вже не один рік. Ніхто із заможних лучан так не турбується про місто і людей як фонд "Новий Луцьк"
Тарас Чурило до виборець Показати IP 26 Листопада 2015 22:59
По ділах і судимо, Палиця і його фонд зробили для Луцька стільки, як ніхто інший, хоча, повірте не бідних людей в нас вистачає
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 28 Листопада 2015 08:59
Пани для холодів теж багато робили... Все, казна тю-тю...
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2015 16:02
Щирі вітання Ігорю Петровичу - хай все йому вдається на благо Волинської громади! А де ж вереск незгодних?! На мерських виборах верещали, що всі, хто підтримав Товстенюка - "наркомани, алкоголіки, які за гречку продались". А за що ж продались у облраді, підтримавши Палицю?! Чи, може, прозріння на них найшло і переміг здоровий глузд?!
останнє фото Показати IP 26 Листопада 2015 16:08
вітів та микитюк (свобода та регіони) - ідилія....
Оксана Показати IP 26 Листопада 2015 16:40
А з кого було вибирати?
Тіна Показати IP 26 Листопада 2015 16:42
Щиро вітаю! Надіюсь на реальні зміни на краще і у Луцьку і у Волинській області.
не пацик Показати IP 26 Листопада 2015 17:41
Це було прогнозовано правильно : Абоднар разом з своим однокласником Муковозом хай в драмтеатр на роботу прорятся разом з шпигою.
Джулія Показати IP 26 Листопада 2015 17:54
Цікаве та "веселе" життя нас чекає...
Робертс до Джулія Показати IP 27 Листопада 2015 22:00
не каркай
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2015 18:47
Нарешті, зміни будуть, позитивні зміни, так тримати !!! Молоду і прогресивну владу ! Ігор Палиця до бою з корупцією та комсомолом !
олег Показати IP 26 Листопада 2015 18:57
вітаємо з перемогою!!!!!
так так Показати IP 26 Листопада 2015 19:29
Ну накінець то і я заживу а то більше 50 років тільки обіцянками політиків і жила
оля Показати IP 26 Листопада 2015 19:55
Логічне обрання. Але скоро довибори у ВР раду. Тому керувати областю будуть заступники.
коля Показати IP 26 Листопада 2015 20:04
починайте рахувати прогули, а їх буде багато...
Тарас Чурило до коля Показати IP 26 Листопада 2015 22:54
Головне, щоб ефективність роботи була, щоб область розвивалася, а Палиця ефективний менеджер
раді Показати IP 26 Листопада 2015 20:31
раді, що такі, як Вітер-за боптом! нехай і він "закусить" життєвих труднощів!
Анонім Показати IP 26 Листопада 2015 20:40
Цыплят по осени считают.... Життя покаже, хоча , віри нікому немає.... Дай бог!!!
Тарас Чурило Показати IP 26 Листопада 2015 22:33
Розпочинається нова епоха в історії Волинської області. Такого голови облради в нас ще не було. Надіємось Палиця дбатиме про область так як про Луцьк
Олександр Волянюк Показати IP 26 Листопада 2015 22:52
Цікава ситуація виходить. Гунчик голова облдержадміністрації, без підтримки в обласній раді навіть бюджет прийняти не зможе. З Палицею домовлятися доведеться в будь-якому випадку. А домовитись Гнчику буде не просто, особливо коли в тебе стільки "грішків" за плечима. Або й не Гунчику прийдеться домовлятись....
Анонім до Олександр Волянюк Показати IP 27 Листопада 2015 09:57
Цікава, цікава. Особенно, если учесть то, что после децентрализации губернатор является надсмотрщиком над местными советами и имеет (или будет иметь?) право отменять любые решения этих советов.
Соня Показати IP 27 Листопада 2015 01:31
Ігоре петрович, не знаю,чи читаєте ви коментарі, але щиро вітаю вас. Успіхів і удачі. Ми повірили вам. Не підведіть.
Замшанка Показати IP 27 Листопада 2015 09:36
Ігоре Петровичу, молодь Волині покладає на Вас великі надії!!! Боріться з корупцією, пенсіонерів на пенсію! Щиро віримо в зміни на краще! Молодь з вами.
віто Показати IP 27 Листопада 2015 13:33
Відверто кажучи, противні пики. Ну, окрім однієї мордашки світловолосої.
смерч Показати IP 20 Травня 2016 16:22
Вітер не за бортом, його пригріла одна особа з коледжу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus