USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На порятунок 16-річного юнака потрібно майже 4 мільйони гривень

21 Жовтня 2016 18:45
Восени у родину Мамчурів постукало лихо: 16-річному синові поставили діагноз «мієлодиспластичний синдром». Батьки терміново збирають кошти. Адже вартість операції, провести яку можуть лише за кордоном, складає 150 тисяч доларів (3 900 000 гривень). На пошук коштів є тільки 2 місяці.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли родичі Мамчурів.

Мамчур Павло Миколайович народився 12 липня 2000 року в селі Колодязне Березнівського району Рівненської області.

У 2006 році пішов до першого класу Колодязненської загальноосвітньої школи I-II ступенів. У 2015 році Павло вступив до Державного професійно-технічного навчального закладу «Соснівський професійний ліцей» на спеціальність «штукатур, лицювальник-плиточник, маляр».

Змалку Павло дуже любив розповідати анекдоти, і це в нього гарно виходило. В 4 класі хлопчик хотів стати Президентом України. Павло любить займатися спортом, особливо важкою атлетикою. Він з друзями взяв в оренду приміщення у їхньому селі і облаштував там спортзал. Хлопці самі зробили там ремонт.
До 2016 року Павло не скаржився на здоров’я, мав добре почуття гумору i завжди мiг пiдбадьорити. Але навесні 2016 року, пicля зими, його почав турбувати головний біль. Павло часто почував себе втомленим, навіть коли не було ніяких фізичних навантажень. Ситуацiя з часом не покращувалася, а навпаки, Павлу ставало все гiрше.

Влітку на відпочинку на морі Павло не міг знаходитись на сонці, одразу скаржився на головний біль і втому. Після повернення з відпустки почав худнути, за тиждень втратив близько 3 кілограмів, а разом і з тим - бліднути. Павлу стало важко виконувати будь-яку фізичну роботу, весь час хотілося спати. Мамі Павла - Мамчур Ларисі Володимирівні, здалося, що це може бути гепатит, тому вона вирішила звернутися з сином по допомогу у лiкарню, де запропонували здати аналізи.

7 вересня вони звернулися до Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука, де здали загальний аналіз крові, кров з вени, біохімію крові, загальний аналіз сечі, сонографію щитовидної залози. Хлопцеві провели повний огляд органів черевної порожнини і нирок, ендоскопію ЕГДС, функціональну діагностику ЕКГ. На основі всіх аналізів і досліджень поставили діагноз – тромбоцитопенія. Павла направили до Рівненської обласної дитячної лікарні, де він повторно здав всі аналізи. Діагноз підтвердився.

Але 9 вересня кров з вени Павла відправили у лабораторію Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охмадит». Після проведення аналізів хлопцеві поставили діагноз – мієлодиспластичний синдром. А 26 вересня діагноз підтвердили лікарі «Охмадиту».
Врятувати Павла може операція, яку роблять лише у закордонних клініках. На ці потреби родина має знайти 150 тисяч доларів. На жаль, час для родини Мамчурів – найбільший ворог. На збір коштів є всього лише 2 місяці. За станом на 20 жовтня зібрали лише 161 458 гривень, інформує родина.
Більше про Павла та його хворобу можна прочитати за посиланням http://pavlomamchur.org.ua/

Карткові рахунки у Приватбанку

Мамчур Лариса Володимирівна (мати Павла):

5168 7573 1401 3741 $

4149 4978 6502 5656 €

5168 7573 1264 1865 грн
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Денис Показати IP 22 Жовтня 2016 13:40
Я давал 30тисячы!!!
Людина Показати IP 23 Жовтня 2016 10:24
Скільки в нас заможних громадян? Скільки депутатів всяких рівнів і найвищих рівнів? Якби один олігарх взяв би на поруки по одному хворому (неважливого кого: пораненого АТОвця, смертельно хвору дитину чи одинокого пенсіонера)! Для них 50 тисяч- це просто один раз не з'їздити на шопінг до Парижу, а з іншої сторони- врятоване життя. А так одні жебраки (бо ми і є жебраки) будуть віддавати останні копійки (по 50 гривень) іншим жебракам. А багаті будуть хляти віскі по 500 доларів за пляшку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus