USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку стартувало міжнародне ралі. ФОТОРЕПОРТАЖ

24 Серпня 2013 12:34
Близько трьох десятків екіпажів зібрались сьогодні на центральній вулиці міста, де стартував перший етап ралі «Дорогами Волині 2013» для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Проходитиме змагання два дні, упродовж яких учасники будуть змагатись у різних дисциплінах.
Цьогоріч Волинь перейняла естафету у Києва та Чернівців, і вперше приймає такі змагання, як ралі для осіб з особливими потребами.

Змагання проходять під егідою Автомобільної федерації України. У Луцьку цей захід організувала ВОГО «Інваволинь-Нова», за підтримки Луцької міської ради, Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь».

Не дивлячись на те, що учасники їздять на звичайних авто, а не на потужних спортивних, ралі проводиться по всіх офіційних правилах цієї дисципліни: кожен екіпаж має легенду, по якій і буде проходити спецділянки. Сьогодні пілоти будуть, згідно з легендою, їздити по місту та змагатися в автослаломі, виконуючи певні фігури.


«Маршрут був складений таким чином, щоб показати місто у всій красі. Таким чином, учасники зможуть побачити всі пам’ятки Луцька», - розповідає суддя змагань Сергій Єженков.
Серед подібних заходів, у Луцьку – наймасовіший, адже на старт ралі прибули 26 екіпажів - представники всієї України, гості з Придністров’я, Білорусі та Росії.

«Дуже важка була дорога, так що те, що ми сюди приїхали – це вже перемога, чесно вам кажу», - розповідає Ольга Альошкіна, яка приїхала в Луцьк з Придністров’я. Каже, що серед учасників жінок дуже мало: штурманів є достатньо, а жінок-пілотів – всього декілька. На питання, чи не важко змагатися на рівні з чоловіками, відповідає:
«За кермом я вісім років з дня у день. Я працюю водієм таксі, тому тренуюся кожну ніч, можна так сказати».

Офіційна частина ралі «Дорогами Волині 2013» розпочалась з привітання учасників від організаторів, та міського голови Миколи Романюка. Організатори подякували міському очільнику за сприяння в організації змагань, та разом з учасниками привітали його з Днем народження.


Честь Волині на змаганнях відстоюватимуть три екіпажі. Одному з них, у складі Ганни Гапонюк та Любові Косарук, випала честь відкривати змагання: рівно о 10:00 їх «Таврія» вирушила зі стартової лінії.

Вже завтра, о 8 ранку, екіпажі стартують по маршруту Луцьк – Ковель – Любомль – Шацьк. За сумую балів будуть визначені переможці у трьох класах: автомобілі з об’ємом до 1,4 літра, до 2 літрів, та більше 2 літрів. А в кінці дня, о 19:00 відбудеться нагородження призерів та переможців змагань.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus