USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для сортування сміття біля Луцька збудують нову лінію

16 Жовтня 2013 11:30
Луцька міська рада уклала угоду з сільрадою села Рокині на оренду ділянки, площею майже 8,7 гектара, де побудують лінію з сортування сміття.
Як розповів під час засідання виконкому начальник міського відділу екології Анатолій Гламазда, полігон у Брищі можна експлуатувати лише до 2015 року, а кількість сміття щороку збільшується.
«За останні 10 років питома вага сміття на 1 людину збільшилася до 420-500 кілограмів у рік. Торік на полігон ми вивезли 628,5 метра кубічних відходів. Крім того, якщо раніше у смітті більше було харчових відходів, то тепер більша частина – тверді відходи, які довго розпадаються. А полігон у Брищі ми можемо використовувати лише до 2015 року», - зазначив посадовець.
Окремий збір ПЕТ-пляшок та макулатури дозволив утилізувати лише 5-7 % відходів, зауважив Гламазда.
Міський голова Микола Романюк повідомив, що вже повноцінно здійснюється робота з підготовки до будівництва сміттєсортувальної лінії.
«Нам Рокинівська сільська рада виділила близько 8,7 гектара землі для розміщення сміттєсортувального виробництва. Зараз розроблюємо кошторисну документацію, де 50 % сміття буде відсортовуватися», - повідомив очільник міста.
Анатолій Гламазда пояснив, що сміттєсортувальна лінія буде розташована поблизу брищенського полігону. Себто, і полігон, і сортування сміття сконцентрують на одній лінії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus