USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі цирульні «благоухають» антисанітарією

6 Липня 2010 13:51
Перукарні та косметичні кабінети Луцька не дотримуються санітарних норм – кожна перевірка такого закладу закінчується штрафом від санітарно-епідеміологічної служби.
Про це 6 липня під час оперативної наради повідомив головний санітарний лікар Луцька Іван Ульчак.
Він зазначив, що через процедури, які проводять в таких закладах можлива передача різних інфекцій, зокрема, ВІЛу та СНІДу. Хоча кабінети в достатній мірі забезпечені засобами знезараження, дрібні порушення зустрічаються. Наприклад, перукарі забуваються дезінфікувати гребінці після кожного відвідувача.
За словами Ульчака, деякі учасники торгівельного ринку та сфери громадського харчування систематично ігнорують санітарні правила. За п’ять місяців, служба наклала 1500 штрафів на суму понад 150 тисяч гривень, проте підприємці повторно ігнорують норми.
Популярними порушеннями закладами харчування є недотримання асортименту продукції. За словами лікаря, деякі заклади організовують масштабні святкування або ж готують складні страви, не мають маючи відповідного обладнання і умов.
Іван Ульчак каже, що порушниками санітарних норм є також великі супермаркети міста, наприклад, магазини «Край», «Вопак», «Пакко». Вони не маючи необхідних умов займаються фасуванням молочних продуктів, хоча така процедура повинна відбуватися виключно на заводі-виробника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus