USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стемковський розповів про «рішал» і «жуликів» у Луцькраді

8 Травня 2010 12:02
В Луцькій міській раді чимало «рішал» та «жуліків». Дехто проходив до ради в потертих джинсах, а зараз став бізнесменом – розповів колишній заступник луцького міського голови Владислав Стемковський.
Про це Стемковський розповів під час круглого столу «Позиція організацій громадянського суспільства щодо проведення місцевих виборів в Україні» - пише ВІП .
Стемковський розповів про принципи роботи одного з депутатів, щоправда, не називаючи його прізвища. Зі слів Стемковського, один з обранців луцької громади постійно приходив на засідання виконкому, яке є відкритим, і просто за цим спостерігав.
«Ясно, що його питання, які розглядалися на виконкомі, його не цікавили. А потім окремі таваріщі розказали, в чому, виявляється, причина. Він за п’ять днів дивиться порядок денний і рішення виконкому, находить питання, яке для певних бізнесменів становить інтерес. Якщо рішення виконкому виноситься і немає суттєвих зауважень, то воно 99,9% голосується. Бо у виконкомі, на відміну від міської ради, там не «рішають» питання, принаймні, коли я там працював керуючим справами. І ця людина перед цим переконувала бізнесменів, що може «порішати» господарські питання, приходила на виконком і там сиділа, чекала, коли це питання проголосують автоматом, потім виходила і казала: «Порішала». Вона перед цим брала завдаток, а потім приїжджала за другою частиною. І там невеличкі суми», - розповів Владислав Стемковський.
Такі розмови на круглому столі велися у зв’язку з обговоренням принципів проведення місцевих виборів в Україні, і, зокрема, переваг і недоліків пропорційної і мажоритарної системи виборів.

«Поки статус депутата є вигідним, за нього будуть платити. Поки будуть дозволяти купляти цей статус, його будуть купляти. Тобто поки є попит, пропозиція знайдеться», - сказав Стемковський.

Екс-заступник луцького мера Владислав Стемковський зізнався: фаховий рівень депутатів – невисокий. Відкриті списки – це найоптимальніша система. Принаймні, через неї пройшли поляки, тож ця система засвідчила свою ефективність.

Він розповів, що у Польщі його знайома депутатка виграла вибори з бюджетом 5 тисяч злотих. «У 2006 році в Луцьку виграшна кампанія теж була за смішний бюджет. Дуже смішний, але ніхто не вірить», - додав Владислав Стемковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вася Показати IP 8 Травня 2010 13:13
фамілію жуліка-депутата - в студію!
дідо Показати IP 8 Травня 2010 14:22
де призвіща ?...всі мовчать.. а тим часом директор комунального спецпідприємства Олександр Вікторов без ЖОДНИХ дозволів будує гараж на березі Сапалаївки...
внучок Показати IP 8 Травня 2010 15:38
все в нього в порядку з дозволами, не обманюйте
Знаючий Показати IP 8 Травня 2010 17:27
Як Ви вирішували питання теж знають лучани,бо про Вас вже й легенди складали ,як про великого реформатора.А виявилося просто гарно балакаючий неукраїнець.Факти:як "законно" вселилися в чужу квартиру?як посадова особа користувалася неліцензованим телефоном ,ще й хизувалась,а як злили два жеки,майном яких стали користуватися Ваші фірми?Це Ви -фахівець??? Хіба що в питаннях "бєзпрєдєлу".
Lapa до Знаючий Показати IP 9 Травня 2010 13:26
О!! Українська жаба заговорила!!! Знаючи Знаючому скажу - так, Стемковський фахівець, хороший менеджер! І працівники міськради його згадують добрим словом! А те, що в Колі П. ще більша жаба сидить, бо ж сам і половини того не може зробити, що зробив Стемковський, то і він ще легенд навигадує і з радістю поширить там де треба! А щодо квартири - не вірю, щоб ви відмовились від житла, маючи таку можливість. На скільки мені відомо, Стемковський за свої майже сорок років ніколи не мав власного житла. І будучи заступником міськголови кілька років орендував житло!! До речі, а що за фірми Його??? Мені тут нічого не відомо... Надайте факти!!!
дідо2 Показати IP 8 Травня 2010 18:58
А тим часом пан Стемпковський проходив до міськ ради в потертих джинсах, та без квартири, а зараз – проживає у відібраній у іноземця Д. Шеріка квартирі, не гарно когось паплюжити, коли у самого рильце в пухові.
Не депутат Показати IP 8 Травня 2010 23:33
О! дермецом засмерділо, видно депутатський корпус підтянувся!
м Показати IP 9 Травня 2010 18:28
ось суть української еліти; не говорити, не бачити, не чути, не думати .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus