USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили пам’ятник дев’ятьом містам. ФОТО

22 Серпня 2010 19:48
Пам’ятний знак, присвячений містам-побратимам Луцька, 22 серпня відкрили у луцькому сквері на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської.

Дев’ять міст-побратимів Луцька - це польські Люблін, Торунь, Ольштин, Жешув та Замостя, литовське Тракаї, білоруський Бресті, грузинське Горі та китайський Цянгтан.

На відкриття пам’ятного знаку прийшли луцький міський голова Богдан Шиба, його заступники, депутати міськради ради, Генеральний консул України в Бресті Іван Баранчик та Генеральний консул Польщі у Луцьку Томаш Янік.

Богдан Шиба пояснив, що знак сконструйований так, аби усі стрілки постаменту спрямовувалися не від Луцька, а до нього. За його словами це тому, що у місті панує «європейський дух українського міста».

Томаш Янік вважає, що відкриття такого знаку доводить: лучани - патріоти, які мають багато друзів у всьому світі.

А Іван Баранчик побачив у нововідкритому знаці символ дружби між містами, якій не заважають ніякі загальнодержавні політичні настрої.

Перерізали стрічку офіційні делегації міст-побратимів. Подивитися на дійство зібралися декілька десятків лучан.

Аби лучани не сумували, перед відкриттям їх розважав народний художній колектив духової музики Палацу учнівської молоді.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучано Показати IP 23 Серпня 2010 23:48
Головний пришиблений прикол в тому, що 1)стрілки просто розташовані по колу, а абсолютно не відповідають напрямкам розташування міст. 2) а що то гей завжди поруч із шибою (справа)?
Х.Х.Х. до Лучано Показати IP 24 Серпня 2010 20:01
Редакція, дотрмуйтесь пункту " своїх же правил. 2. У коментарях забороняються прямі та непрямі образи честі та гідності окремих осіб чи груп людей, в тому числі політиків, чиновників, журналістів, користувачів та авторів ресурсу. Просимо звернути увагу: заборонені образи, але не критика.
Ірочка до Лучано Показати IP 28 Серпня 2010 21:40
2) гей? не судіть по собі... нормальний хлопець! не всі ж, подібно Вам, п**раси....) обережніше у коментах
Олександр Показати IP 24 Серпня 2010 12:23
Щось не так з тими стрілками :) Вони не до Луцька, скроріше від нього. Китайське місто називається Сянтань (не Цянгтан). А чого назви деяких міст англійською, а деяких - самоназвою - незрозуміло? Непродумано чи просто, як завжди, ніхто не подумав і не порадився? Одним словом, прокол якийсь, панове
Вадим Показати IP 24 Серпня 2010 14:59
Але Ви вже балбєсікі))) то не "пам’ятник дев’ятьом містам", а "Символічний знак міст-партнерів Луцька))))) І взагалі, ПАМ'ЯТНИК - це художній твір (переважно скульптурний або архітектурно-скульптурний), встановлений на знак шани до особи або для увічнення видатної події, найчастіше у вигляді статуї, скульптурної групи, обеліска, будівлі. І взагалі, ПАМ'ЯТНИК - це художній твір (переважно скульптурний або архітектурно-скульптурний), встановлений на знак шани до особи або для увічнення видатної події, найчастіше у вигляді статуї, скульптурної групи, обеліска, будівлі. Вадим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus