USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Двоє волинян – лауреати престижної міжнародної премії

3 Січня 2014 19:00
Одразу двоє волинян на початку нинішнього, 2014-го, року стали лауреатами Літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша. Лучанку Ірину Констанкевич – літературознавця, кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, заступника голови правління благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» – було відзначено за активну діяльність у створенні культурної аури в стінах університету та послідовну підтримку творчо обдарованої молоді.



Письменника, літературного критика, музиканта Олександра Клименка такою ж премією пошановано за книгу літературно-критичних есеїв та інтерв’ю «Від не-початку і до не-кінця». Приємно, що волиняни були відзначені серед 185 кандидатів, яких було висунуто з усіх регіонів України та закордону.

Цю почесну міжнародну відзнаку засновано для того, аби щороку вшановувати тих, хто зробив великий внесок для розвитку вітчизняного книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів, які мешкають в Україні та за кордоном.
Також престижною нагородою в цьому році відзначені: письменники, Шевченківські лауреати Василь Голобородько з Луганська та Віра Вовк – нині громадянка Бразилії, жителька Ріо-де-Жанейро; кияни Дмитро Чистяк – поет, перекладач, член-кореспондент Європейської Академії наук, мистецтв і літератури (Париж), Іван Рябчій – письменник, журналіст і перекладач та Борис Артарі-Колумб – меценат; відомий фінський перекладач з Гельсінкі Ееро Балк; письменники зі Львова Роман Кудлик – головний редактор журналу «Дзвін» та Віктор Палинський; а також двоє вихідців Чернігова – професор Микола Ткач і журналіст, письменник Микола Максимець.
Довідка:
Серед лауреатів Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша минулих років – Іван Плющ, Володимир Базилевський, Василь Слапчук,Євген Нахлік,Євген Баран,Петро Сорока, Сергій і Тетяна Дзюби, Йосип Струцюк, Іван Корсак, Михась Ткач, Володимир Погорецький, Віктор Вербич, Андрій Павлишин, Лілія Бондаревич (Україна), Анна Багряна (Македонія), Кшиштоф Савіцкі (Польща), Галина Миронова (Чехія), Люба Ґавур, Юрій Лазірко (США) та інші відомі письменники, науковці, громадські діячі, меценати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тетяна Показати IP 3 Січня 2014 20:39
Ірина Мирославівна дуже мудра людина і викладач,вона заслуговує цю премію. ВІТАЮ!
Наталя Показати IP 4 Січня 2014 01:23
Достойна компанія цьогорічним лауреатам! Приємно, що є в області і місті люди, здатні створювати ауру культури та писати оригінальні речі! Вітаю, так тримати. Нехай премія стане лише початком великого не-кінця!
вася з водокачки Показати IP 4 Січня 2014 06:57
Ну, за ауру!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus