USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентували нове видання «Лісової пісні»

25 Вересня 2016 09:00
Під час неформального спілкування основну увагу приділили питанням українсько-польських наукових, культурних взаємин. Юних лучан також привабила можливість комунікації польською мовою з її питомими носіями, аби покращити свої навички.

Про це повідомляють у прес-службі ГО «Центр вільної освіти і культури»

Цього тижня Луцьк відвідала делегація науковців з м.Ченстохова (Польща). Доктори наук та аспіранти академії ім. Яна Длугоша взяли участь в Міжнародній науковій конференції «Актуальні проблеми сучасної славістики» на базі Інституту філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки. 23 вересня у приміщенні Музею Лесі Українки відбулась зустріч делегатів з луцькою молоддю.

Під час зустрічі доцент кафедри української літератури Інституту філології та журналістики Олена Маланій ознайомила присутніх з музейною експозицією, розповіла про українсько-польський вектор творчості Лесі Українки, активність родини Косачів на Волині. Презентували унікальне видання «Лісової пісні» українською та польською мовами.

Аспірант Ян Качмажик поділився своїми роздумами з приводу зустрічі: «Цікаво, що наш приїзд насичений не лише науковими заходами: ми маємо змогу краще пізнати ваше місто, культуру, поспілкуватись з місцевою молоддю. В світі тепер справді є чимало конфліктів на грунті національної інакшості, етнічних ознак. Після сьогоднішньої зустрічі у музеї я вкотре переконався, що людям-космополітам (як Леся Українка, наприклад) не просто легко уникнути суспільних стереотипів, а вони можуть навчати інших бути відкритими і необмеженими. Це важливо!»

Захід у музеї відбувся в рамках реалізації проекту «Межі культур» за фінансової підтримки програми Британської Ради «Активні громадяни». Організатор – ГО Центр вільної освіти і культури».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus