USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Топ-10 найцікавіших об'єктів просто неба у Європі

1 Вересня 2014 07:00
До кінця літа, перебуваючи у Європі, усі охочі мали можливість помилуватися арт-об'єктами під відкритим небом. Список найцікавіших таких експонатів наводить "Життя - Українська Правда".

На даху Центру сучасного мистецтва МаМо у Марселі до 30-го вересня будуть виставлені роботи художника-концептуаліста Даніеля Бюрена. Проект має назву "Defini, Fini, Infini".



Гігантська блакитна надувна рука висітиме над площею Милосердя в Барселоні до 30-го вересня. Автори конструкції "Візьми мене за руку", встановленої на честь 300-річчя міста, архітектор Пітер Кук та його дружина Яель Рейзнер. Згідно з задумом митців, їхнє творіння має змушувати перехожих замислитися про права людини.



Літній павільйон The Serpentine Gallery, схожий на корабель прибульців, приземлився в лондонському Гайд-парку. Його автор – чилійський архітектор Смілян Радіч. Усередині споруди, що лише здається ненадійною, розташована кав'ярня. Щоп'ятниці тут організовують різні мистецькі заходи. Літній павільйон стоятиме до 19-го жовтня.



Старовинну Аптекарську вежу на острові Скай у Шотландії на це літо "одягли" у веселе рожеве вбрання художники Джоан Тетхем і Том О'Салліван у рамках проекту Atlas Arts. Такою вона пробуде до 30-го вересня.



На острові Сандхорноя поблизу західного узбережжя Норвегії з 29-го серпня по 6-те вересня проводитиметься фестиваль Salt. У гігантських дерев'яних спорудах художника Джоара Нанго відбуватимуться концерти, зокрема, гратиме симфонічний оркестр та відбуватимуться виставки.



На галявинах антверпенського музею Middelheim до 14-го вересня виставлятимуться роботи скульптора Йохана Кретена.



Крегсайд, що в графстві Нортумберленд – це дім, у якому вперше в світі запрацювала електрика. До 2-го листопада тут триватиме виставка під відкритим небом Lux.


Парк Пакстон-хауса, що в Беркширі, до 31-го жовтня матиме незвичних пожильців: чорного лебедя та оленя. Це роботи скульптора Кенні Хантера.



У Waldfrieden Sculpture Park, який розташувався на схилах понад німецьким містом Вупперталь, до 12-го жовтня триватиме виставка робіт скульптора Штефана Балкенхоля.



Фрагменти "будинку" Тесси Лінч можна роз’єднати й знову зібрати докупи. Робота зветься "Raіsing". Нею авторка піднімає питання якості осель, у яких ми мешкаємо, доступності житла. Вона пробуде в Jupiter Artland поблизу Единбурга до 28-го вересня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus