USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні планують підвищити ціни на бензин .ВІДЕО

23 Травня 2013 10:01
Законопроект про підвищення акцизного збору на бензин і дизпаливо на 50% винесло на розгляд Міністерство фінансів України.

Про це пише Комерсант-Україна.

Згідно з запропонованим законопроектом пропонують різко збільшити акциз: на бензин - з 198 до 396 євро за тонну, а на дизпаливо - з 46-98 до 92-196 євро за тонну.

Документ планують розглянути на наступному тижні і в разі схвалення направлять у Верховну раду. Ініціатором створення документа є «Укравтодор», а автором - Мінфін.

У прес-службі цих відомств коментувати документ відмовилися.

Як стверджує один з чиновників Міненерго, кошти, отримані за рахунок зростання ставок акцизного збору, повинні бути спрямовані на ремонт доріг, які знаходяться у поганому стані.

Експерти стверджують, що нарощувати надходження в бюджет уряду потрібно зовсім іншими способами. Наприклад, за рахунок підвищення контролю за якістю імпортованого палива, - пропонує директор Інституту енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Збільшення ставок призведе до дуже значного подорожчання бензину, вважає прес-секретар концерну «Галнафтогаз» Олесь Пограничний. За оцінками компанії, вартість бензину в середньому може зрости на 2 гривні, а на дизельне паливо - на 50 копійок за літр.

За словами члена наглядової ради «Укртатнафти» Костянтина Бородіна, після підвищення акцизу ціни на пальне в Україні будуть на рівні країн Східної Європи.

«А ось якість пального залишиться колишньою - тобто набагато гіршою європейського. Крім того, підвищення цін спровокує падіння продажів на АЗС»,- говорить експерт.

За оцінками Мінфіну, на сьогоднішній день 25% ринку нафтопродуктів перебуває в тіні. «Після прийняття законопроекту частка неякісного пального може перевищити половину ринку»,- говорить директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Є Показати IP 23 Травня 2013 12:18
.ідери!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus