USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк продовжить боротися за грантові проекти

27 Вересня 2016 13:22
Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 стартує вже з жовтня цього року. Луцьк вже готується боротися за грантові кошти і веде переговориз містами-партнерами.

Сьогодні, 27 вересня, під час оперативної наради в Луцькій міській раді перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що з 11 жовтня розпочнеться прийом заявок на участь в Програмі транскордонного співробітництва.

Тому він попросив структурні підрозділи не збавляти темпу роботи, адже під час дії попередньої програми, розрахованої на 2007-2013 роки місту вдалося залучити близько 30 мільйонів гривень грантових коштів. Щоправда, зауважив він, тепер у Луцька з’явилося більше конкурентів, після реалізації попередньої Програми. А в Луцька, з його слів, є перевага – досвід такої роботи.

Як повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віра Кудрявцева, Луцьк уже обмінюється ідеями щодо проектів з польськими містами-партнерами.

Вона переконує: в місті є напрацювання за всіма напрямками, задекларованими в Програмі транскордонного співробітництва. Це й історико-культурний напрямок, і екологія, модернізація дорожньої інфраструктури, інформаційно-комунікаційні технології, туризм та інші.

До прикладу, з містом Замость хочуть реалізувати проект, подібний до модернізації міського звіринця. Зокрема, йдеться про благоустрій та модернізацію центрального парку. З Любліном хочуть співпрацювати в напрямку історико-культурної спадщини та створення інформаційно-комунікативної інфраструктури. З містом Жешув вже ведуться переговори щодо співпраці в проектах, спрямованих на розвиток туризму та промоції, а також на покращення інфраструктури для дітей та дорослих з інвалідністю. Також тривають перемовини з містом Холм.

Заключна конференція Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 «Everlasting Partnership», яка відбудеться 11 жовтня, буде одночасно офіційним відкриттям Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. І 11 жовтня стартує конкурс проектів, який триватиме до 31 грудня.

Віра Кудрявцева розповідає, що точний обсяг співфінансування буде відомий вже після конференції. Але Єврокомісія задекларувала, що, як і раніше, співфінансування місцевих рад складатиме 10% від загального бюджету проекту, який може сягати до 2,5 мільйона євро для міст-партнерів.

До слова, до проекту бюджету Луцька на 2017 рік, пропозицій щодо співфінансування проектів по Програмі транскордонного співробітництва не подавали, адже невідомо які проекти виграють. Зі слів Віри Кудрявцеої, близько року триватиме процес розгляду заявок та підготовка документів по проектах-переможцях, тому пропозиції щодо співфінансування подаватимуть, ймовірно, на 2018 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 27 Вересня 2016 15:28
В нашої доці,як не в ср*ці,то в поці.Так і в нашої нешанованої влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus