USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Луцьк заплатить ЛПЕ 20 мільйонів за пільговиків

28 Січня 2016 16:25
Виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення відшкодувати з міського бюджету Луцькому підприємству електротранспорту 20 мільйонів гривень за послуги з перевезення пільгових категорій громадян.

Відповідне рішення прийняли 28 січня на позачерговому засіданні комітету, прийнявши зміни до програми соціального захисту населення на 2016 - 2020 роки.

Справа в тім, що законодавством України передбачена пільга щодо безкоштовного проїзду громадським транспортом для певних категорій громадян. Витрати на ці цілі відшкодовувались за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам. Державним бюджетом України на 2016 рік кошти на вказані цілі не передбачені.

«У державному бюджеті збереглися соціальні гарантії, але у державному бюджеті не передбачено видатків для відшкодування послуг із перевезення», - підтвердила директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що міський бюджет Луцька «не потягне» такої кількості пільговиків, яка наразі є в місті. Нагадаємо, у Луцьку – більше 50 тисяч пільговиків.

Відтак до вирішення питання на державному рівні, виконком прийняв рішення дофінансувати підприємство електротранспорту з міської казни. Такий перерозподіл коштів вже попередньо погодили міські депутати, прийнявши міський бюджет, а 28 січня зміни внесли і до програми.

Подібна ситуація характерна для усіх міст. Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що на черговій сесії міської ради ініціює звернення до уряду, в якому проситимуть розглянути можливість зменшити кількість пільг.

ЧИТАТИЩЕ: МІСЬКРАДА ПРОСИТИМЕ КАБМІН: АБО ГРОШІ, АБО СКАСУВАННЯ ПІЛЬГ НА ПРОЇЗД

Загалом зі слів Лариси Боярин, у Луцьку є 52,4 тисячі пільговиків. З них 48 тисяч осіб мають право на безплатний проїзд у всіх видах транспорту, окрім таксі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 28 Січня 2016 16:48
Держава наобіцяла але грошей не дала, а платити мають лучани за чужі обіцянки. Пора перестати возити пільговиків,якщо держава не перерахувала кошти.
аяяй Показати IP 28 Січня 2016 17:57
це що ж виходить ,що гроші які заробляє місто йтимуть не на всіх містян ,а конкретно для пільговиків?
лучанка Показати IP 28 Січня 2016 18:33
А 20мільйонів це за який період? Виходить приблизно по 400 грн. на одного пільговика.
Місцевий Показати IP 28 Січня 2016 18:41
Пане григоренко кінчайте переводити папір на звернення іх ніхто не читає невже вам це ще не зрозуміло не дуріть людей безрезультатною активністю а беріть на себе відповідальнісьть
123 Показати IP 28 Січня 2016 22:29
Скасуйте всіх дизельних приватників перевізників, замість них запустіть по всьому Луцьку тролейбуси - і всі проблеми з ЛПЕ вирішаться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus