USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Опалювальний сезон в Луцьку: борги ЛНТУ, аварії, але все вчасно

23 Жовтня 2012 14:21
Керівництво ДКП «Луцьктепло» запевняє, що опалювальний сезон у Луцьку почався вчасно.

Водночас констатує – не всі заклади й помешкання отримали тепло 15 жовтня. Про початок опалювального сезону в місті під час оперативної наради в Луцькій міськраді 23 жовтня відзвітував виконувач обов’язків директора «Луцьктепла» Дмитро Дубняк.

За словами посадовця, попри те, що офіційно опалювальний сезон почався 15 жовтня, деякі заклади соціальної сфери отримали тепло вже 11 жовтня, водночас не обійшлося і без проблем. Так, труднощі щодо подачі тепла виникли у 8 школах і 6 дитсадках Луцька. Слід зауважити, що, зі слів начальника управління освіти міськради Олега Гребенюка, наразі усі навчальні заклади опалюються.

Дмитро Дубняк також повідомив, що через аварії тепломереж з запізненням з’явилося тепло в трьох житлових будинках на проспекті Перемоги, а також декількох багатоповерхівках мікрорайону ЛПЗ.

Наразі опалюються всі житлові будинки у місті (крім будинку на Потебні, 52а, де триває ремонт внутрішньобудинкової системи опалення) та усі об’єкти соціальної сфери.
***
Холодні приміщення поки в Луцькому національному технічному університеті. Тепло сюди не подали через борги. Навчальний заклад винен ДКП «Луцьктепло» майже 840 тисяч гривень.

Ще приблизно по 90 тисяч гривень боргів, за словами Дубняка, перед теплопостачальним підприємством мають КП «Волиньенергософт» і ТзОВ «Феміда-інтер».

Тим часом найбільше за тепло та гарячу воду боргують лучани – близько 34 мільйонів гривень.

«Якщо хтось не платить, то йому й не палити. Але нам треба якось вирішувати питання заборгованості мешканців нашого міста. Порядка 34 мільйонів люди винні за опалення – їх ніхто не компенсує. «Нафтогаз» в нас не питає: «Є в вас заборгованість?», їх це не турбує, і вони в один прекрасний момент дають команду «Волиньгазу», який понижує тиск», ‒ описав ситуацію Луцький міський голова Микола Романюк.

Зі слів посадовця, проаналізувавши, хто є найбільш сумлінними платниками, з’ясувалося, що це ‒ пенсіонери. «Чому вони мають платити, а люди, які мають доходи, не платять? Думаю, що нам треба повертатися до тих методів, які були колись: треба вивішувати прізвища по під`їздах. По закону прізвища вказувати не можна, а не платити можна? От самих злісних вивісіть прізвища і хай подають в суд. Ми будемо з ними судитися», ‒ наголосив Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В шоці Показати IP 23 Жовтня 2012 15:20
Холодні приміщення поки в Луцькому національному технічному університеті. Тепло сюди не подали через борги. Навчальний заклад винен ДКП «Луцьктепло» майже 840 тисяч гривень. ------------------------- І що тепер? Знову зарплату вріжуть? І так менше мінімальної вже нараховують, а тут на тобі....
-_- Показати IP 23 Жовтня 2012 16:46
до чорта закрити то ЛНТУ задовбали вже банкроти
Квітка Показати IP 23 Жовтня 2012 21:40
А в Сну теж виключають тепло,тим більше в гуртожитку№5, і води там не буває,хоча там живе професура,всі мовчать якогось біса?
работнік Показати IP 23 Жовтня 2012 22:16
нармос - Волиньенергософт скоро розрахується з боргами. Опалювальний сезон там ще не почався і не почнеться. Минулої зими було +15 в офісі 3 тижні. Так-так - саме в оці морози!!! Дутко краником регульне - не вперше..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus