USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Луцьку стартує опалювальний сезон. Відомо, коли саме

1 Листопада 2022 11:52
У четвер, 3 листопада, у Луцьку розпочнеться опалювальний сезон.

Про це 1 листопада повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Від моменту запуску котельні до потрапляння теплоносія в будинки у зв‘язку з технологічним процесом може пройти від 1 до 3 діб, а з понеділка передають стійке зниження температури. Окрім того, в будинках, де встановлені ІТП, також треба час на його запуск та налаштування.

Читати ще: На Волині з наступного тижня повідомлятимуть про планові відключення електроенергії

"Зниження температури при відсутності опалення призведе до того, що люди будуть обігріватися електрообігріваючими пристроями, що створить додаткове навантаження на енергетичну мережу і призведе до ще більшої кількості відключень.

Окрім того, далі затягувати не добре, адже в садочках будуть мерзнути наші маленькі лучани та учні в школах.

Велика кількість ремонтних та підготовчих робіт, що були виконані нами влітку дає надію на меншу кількість поривів та аварійних ситуацій на мережах.

Однак, для максимально швидкого усунення аварій ми створили 10 бригад для виконання необхідних робіт та якомога швидшої подачі тепла в будинки", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 листопада мешканці Луцької громади в рахунку за холодну воду зможуть побачити суму небалансу. Таким чином люди платитимуть за фактично спожиту послугу з водопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
олег Показати IP 1 Листопада 2022 15:03
що за бред на вулиці + 17 а вони будуть палити, . вже все видумують щоб пошвидше розпочати опалювавльний сезон - це ж живі гроші в кишеню
Василь Показати IP 1 Листопада 2022 17:38
При пониженні зовн.температури до 10град в середньому за добу в будинках розвивається сирість.Особливо при нічній біля 5 град.В цей час мешканці масово вмикають ел. нагр. прилади і як показав досвід Києва.споживання ел. енергії зросло в порівнянні з початком місяця прил. на 10%.Це в час проблем з ел. енергією.Для зменшення споживання теплоносія і недопущення перегріву достатню тримати обратку по темп. графіку 50 град. за домогою ІТП,або заг. буд. баланс. клапана,або в крайньому випадку.за допомогою засувки(крана) на обратці.Виключати подачу теплоносія на день при +10 -+12град небажано,краще тримати подачу теплоносія прибл. 0,5 м.куб/під"їзд.При виключенні потрібно знову розігрівати будинок,на що піде значно більше теплоти.А температура в квартирах контролюється по табло у вікні у великій кімнаті,де втановлений останній радіатор в стояку.Все давно відомо і перевірено.
ABC Показати IP 1 Листопада 2022 21:45
За нормативами, для початку опалювального сезону середня добова температура повинна триматися нижче +8 три доби. Зараз набагато тепліше. Луцьктепло вже не дочекається, коли почне стригти бабос?
АБВ до ABC Показати IP 1 Листопада 2022 22:33
З понеділка прийдуть холода
Василь Показати IP 2 Листопада 2022 12:06
Як показала багаторічна практика.вже після середньодобової зовнішньої в +10град. розвивається сирість і зростає споживання ел. енергії.Хоча і не буде холодів,навіть темп. в 0-все-одно потрібно протоплювати будинки в мін. теплоносія.Проблеми теплозабезпечення м. Луцька походять в основному від двох віддалених прибл. на 2,5км від жил. масивів котелень Боженка 34 і Карбишева 2,яка ще знаходиться на висоті в 20м віще рівня будинків і віддана депутатами міськради в приватну власність,за що тепер сплачено 43мл.гр. оренди(див. аудит Луцьктепло).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus