USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на три дні перекрили в’їзд до нафтобази

7 Грудня 2015 11:16
Триденна акція протесту відбувається під стінами однієї з фірм групи «Континіум». Працівники двох підприємств «Баут» та «Ріккона» вимагають виплатити їм обіцяні гроші, яких чекають вже більше півроку.

Нагадаємо, згадані підприємства були створені для охорони нафтопроводу, по якому транспортувалася нафта, транзитом з Росії. Нафтопродуктопровід проходить через Житомирську, Рівненську, Львівську та Закарпатську області до Угорщини. Ним транспортують нафтопродукти з Росії транзитом. Технічні послуги на цьому нафтопродуктопроводі надає дочірнє підприємство «ПрикарпатЗахідтранс», що представляє російське Південно-Західне Відкрите Акціонерне Товариство Трубопровідного транспорту нафтопродуктів. Ця фірма підрядила фірму «Ріккона» на охорону, відбулися кадровий відбір та навчання працівників. Спочатку пообіцяли мінімальну оплату праці та компенсацію за рахунок премій, але згодом обіцяли підвищити заробітну плату.
Працівників наймали на роботу у грудні 2014 року і перші декілька місяців їм регулярно виплачували заробітну плату у вигляді премій. Надалі, попри те, що робітники продовжували їздити та виконувати роботу, їм виплачували лише мінімальну зарплату. Розрахунку з працівниками не здійснили досі (більшість із них звільнилися з роботи у квітні цього року). Згодом з цією метою була створена інша фірма – «Баут», яка надавала ті ж самі послуги. А людям вчергове роздавали обіцянки. Тепер фірма також на грані банкрутства, розповідає Михайло Талімончук, який виконував обов’язки старшого відділення на цих фірмах.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАЦІВНИКИ ФІРМ ГРУПИ «КОНТИНІУМ» ГОТУЮТЬ НОВУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ У ЛУЦЬКУ

Раніше працівники фірм вже організовували акцію протесту. Тоді керівництво їм пообіцяло скласти графік погашення боргів. Проте цього не відбулося. Тож декілька десятків волинян, невдоволених такою ситуацією, зважилися на чергову акцію протесту, про що повідомили заздалегідь. Всього, каже Михайло Талімончук, надурили близько 200 працівників.

Вони написали звернення до генерального директора компанії «WOG» Сергія Корецького та повторне звернення до народного депутата Степана Івахіва з проханням виплатити борги.
Волиняни зважилися на триденну акцію протесту, в рамках якої перекрили в’їзд до фірми, яка також належить до групи «Континіум», ТОВ «ВОГ-Рітейл», і не пускають бензовози на територію.

Самі ж працівники не впевнені, чи офіційно їм виплачували зарплату, але кажуть, що це якраз з’ясовують, та гроші їм нараховувалися на 2 картки. Практично кожному з колишніх працівників фірма боргує від 4 до понад 20 тисяч гривень.
«В лютому ці проблеми почалися. Нам казали, що проект не працює в повному обсязі, як мав працювати, що «ПрикарпатЗахідтранс» і ті фірми, які обслуговують цей продукт, фактично, банкрути, майно і рахунки арештовані, йдуть судові процеси. Тому виплату грошей здійснити дуже важко, але нас запевняли, що над цим працюють, гроші будуть виплачені. Люди вірили, що все налагодиться, але цього не відбулося», - каже Михайло Талімончук.
Водночас працівники готують подавати документи в прокуратуру, бо вже не вірять у обіцянки керівництва.

«Нам обіцяють, але коли градус напруги спадає – про нас знову забувають. Це вже людям набридло», - підсумовує чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 7 Грудня 2015 13:40
Скіко фото!
олег Показати IP 7 Грудня 2015 15:37
шини коктелі молотова декілька великих багать і усі борги заплатятьа івахів ще той **Здобол собі нахапав як єрємєєв а розраховуватись-х*й вам. йому дорога до єрємєєва і кришувальника-брехуна лапіна за собою візьме! єремєєвському конику пошана та слава!!
олег Показати IP 7 Грудня 2015 15:46
те саме чекає і ковальчука з його укр петролем!ні сгналізацій на заправках немеє ні зарплат толкових ,та і з тих мізерних зарплат з робітників вираховують за афери керівницьтва.
колеги Показати IP 7 Грудня 2015 16:19
Молодці пацани!!! Головне йдіть до кінця, а ми вас підтримаємо!!!
111 Показати IP 7 Грудня 2015 18:14
3 фото - колоритний такий поліцейський, і фуражка у нього ....
Співчуваючий Показати IP 8 Грудня 2015 14:30
Івахів, побійся людських поокльонів! Ці невиплачені гроші для тебе копійки, а людям велика підтримка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus