USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку створять соціальне житло для «комунальних» боржників?

19 Березня 2013 09:30
Більше 60 сімей, які не сплачують комунальні послуги, знаходяться у складних життєвих обставинах, тому таких «боржників» варто було б переселяти у соціальне житло.

Про це заявила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міськради Лариса Соколовська на комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження 18 березня.

«На засіданні виконкому Іван Євгенович (директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький - «ВН») сказав, що багаті люди за комунальні послуги не платять. Однак, статистика свідчить, що більше 60 сімей, які не оплачують комунальні послуги, знаходяться в складних життєвих обставинах і навряд чи з цієї ситуації вони вже вийдуть. На рівні ж тих, які не платять, але можуть, ми маємо велику кількість судових позовів», − повідомила Лариса Соколовська.

За її словами, у Луцьку знаходиться певна кількість сімей, які ведуть аморальний спосіб життя та створюють цим загрозу іншим мешканцям.

«Там уже не має сенсу вести мову за те, що потрібно за послуги заплатити. У червні місяці минулого року на колегії обласної адміністрації я особисто запропонувала включити до переліку завдань по Житловому Кодексу питання про соціальне житло» − зазначила заступник міського голови.

За словами Лариси Соколовської, можливо, на рівні Житлового Кодексу луцька влада зможе вирішити питання про несплату комунальних послуг недобросовісними лучанами.

«Ми могли б виділяти частину малогабаритних квартир чи переселяти в спеціально утворене соціальне житло для неплатників» − зауважила Соколовська.

Вона додала, що відключати від постачання води, світла та газу квартири, які знаходяться всередині між іншими, неможливо тому, що окремі відімкнені квартири створюють антисанітарію у всьому під’їзді.

«Єдине, що ми можемо зробити – знімемо нарахування. Але кому від того легше?» − додала заступник луцького мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Л. Показати IP 19 Березня 2013 09:42
Переселять цих боржників-алкоголіків у соціалку і будуть "бухати" весь будинок.
Славян Показати IP 19 Березня 2013 09:50
Щось я вже чув про переселення у табори у 1941-1945 роках.Ідея не нова...Що далі?Газ?
Вєталь Показати IP 19 Березня 2013 10:09
Створимо луцький гарлем. І потім будемо думати що робити з такими будинками. Чи ті будинки не будуть опалювати та освітлювати, тільки з крана горілка капала
Ага Показати IP 19 Березня 2013 10:44
Тарифи ростуть бо підприємства збиткові, нема чим платити, ось луцьктепло платить зарлати в місяць по 20 000 грн. звичайно на такі зарплати треба тарифи підіймати. Запитайте у дячука які там зарплати і це КП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus