USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заборгованість за воду лучанам порахують за новими тарифами

29 Червня 2016 17:31
Лучанам, які не сплатили вчасно за послуги водопостачання, доведеться погашати заборгованість за новими тарифами.

Про це повідомляють у прес-службі «Луцькводоканалу».

«У зв'язку із очікуваною зміною тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, просимо споживачів обов'язково подати показники лічильників та розрахуватися згідно з ними ще за старими тарифами», - закликають на підприємстві.

Так, згідно з повідомленням КП "Луцькводоканал", 25 травня 2016 року підприємство звернулося до Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) із заявою для перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та встановлення тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж).

Згідно з поданими розрахунками, вартість централізованого водопостачання та водовідведення збільшиться приблизно на 4,3%.

Плановий загальний тариф (вода+стоки) для мешканців приватного сектору становитиме 9,696 гривні за метр кубічний, а для мешканців багатоповерхових будинків – 10,34 гривні за метр кубічний води та стоків. У тариф включено витрати на обслуговування споживачів, в тому числі повірки квартирних приладів обліку холодної води.

На сьогодні загальна вартість води та стоків становить 9,30 гривні за метр кубічний.

Зі слів начальника планово-економічного відділу КП «Луцькводоканал» Ольги Шевчук, основними причинами перегляду тарифів стало підвищення вартості електроенергії, природного газу, обов’язкових зборів та платежів, ріст мінімальної заробітної плати та зменшення обсягів реалізації послуг.

«Вартість більшості складових структури тарифу на воду в порівнянні з цінами минулого року значно збільшилась.Рівень відшкодування діючими тарифами фактичних витрат по водопостачанню становить – 86.8%, по водовідведенню – 90.6%.Лише за останні півтора року вартість електроенергії змінювалася декілька раз, звичайно в сторону збільшення. Питома вага електричної енергії в собівартості послуг з водопостачання та водовідведення є найбільшою і становить 32%. Ціна електроенергії, яка була врахована в діючих тарифах, становила 1,95 гривні. за кіловат-годину, а на сьогодні вона зросла до 2.02 гривні (з ПДВ). Витрати підприємства щомісячно зросли в середньому на 300 тисяч гривень. У рік ця сума становитиме близько 3,6 мільйона гривень, для яких відсутнє джерело покриття.Таке відставання тарифів від нових цін - на електроенергію та інші складові тарифу завдає величезних збитків комунальному підприємству.

Крім цього, за цей період змінилась і вартість матеріалів, реагентів, запасних частин, обладнання та комплектуючих. Скажімо вартість солі, яку ми використовуємо для знезараження питної води зросла в 2,1 рази.Витрати на оплату праці збільшились на 19 %. Підвищились і витрати по податках та зборах.

Як результат, лише за 6 місяців 2016 підприємство зазнало 3 мільйони.280 тисяч гривень збитків, – підсумувала Ольга Шевчук.

Усі розрахунки нового тарифу знаходяться в НКРЕКП у департаменті тарифної політики.

Нагадаємо, НКРЕКП одноголосно підтримала підвищення тарифів на опалення для українців з 1 липня 2016 року майже вдвічі. Після цього повідомлялося, що повідомляло, що Конституційний суд України розгляне легітимність рішень НКРЕКП про чергове підвищення тарифів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 29 Червня 2016 17:46
Заднім числом перехувати борг неможливо.
ніка Показати IP 29 Червня 2016 18:20
а далі що знов зростуть ціни напевно вже на повітря що ми ще дихаємо! жах!оце да!
Луцьк Показати IP 29 Червня 2016 18:21
Романюку і банді можна все
ФЕДЯ Показати IP 29 Червня 2016 19:36
Ох і живемо в Європу прийшли. Грошей зарплат роботи немає а тільки плати і плати. Людям треба вже вила брати і гнати якщо прийдут чи квартиру забирати чи хату , хай романюк який забрав квартири забезпечить роботою щоб можна було все оплатити. А то ситий голодного не розуміє. ГАНЬБА цій владі!!Банда при владі живе за наш рахунок
Олексій Показати IP 29 Червня 2016 19:40
А чому пані Ольга Шевчук нічого не говорить про 1.7 мільйона гривень.які були перераховані київським фірмам за роботи.які не були виконані.А ці кошти не зароблені .а одержані з бджету.тобто з кишень платників податків.І відомо.хто підписував ці коннтракти.А то ввиходить некомпетентні керівники заводять підприємства в борги.а розплачуватись повинні ми.споживачі послуг комунальних закладів
МЕДИКИ Показати IP 30 Червня 2016 08:14
Хай їхній начальник"ІВАН" платить зі своєї кішені! Завели справу по "Водоканалу",де результат?
Ну ну Показати IP 30 Червня 2016 21:09
Було 9.3 грн/м3, стане 10,34 грн/м3, різниця 11,1 %.! Десь так...... "приблизно на 4,3%"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus