USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через низький тиск газу зупинився цукровий завод. ОНОВЛЕНО

16 Жовтня 2009 17:15
На Гнідавському цукровому заводі систематично зупиняють виробництво. Це відбувається через те, що 14 жовтня газ стали споживати усі котельні міста, й окрім того, щовечора близько 19-ї години використання газу населенням посилюється у декілька разів, тиск його подачі на завод значно зменшується – інформує 16 жовтня репортер «Волинських новин».
«Грубо кажучи, завод і місто знаходиться на одній трубі, по якій постачають газ», - зазначив голова правління ВАТ Гнідавський завод Сергій Бондарук. «Маючи гіркий досвід минулого року, ми вжили відповідних заходів, але ситуація тільки погіршилась. То ж зараз ми з тривогою чекаємо вечору і зниження тиску», - додав він
Зокрема вчора тиск газу, що подається на завод, становив 0,5 кгс/см2, позавчора – 0,7 при допустимому показнику 1,4. – повідомили на цукровому заводі. Керівництво було вимушене зупинити виробництво на півгодини позавчора, і на годину – вчора.

Завод не вперше стикається з подібною проблемою. Аналогічна ситуація сталась у минулому році на початку опалювального сезону. Виробництво доводилось зупиняти 3 рази. Внаслідок цього згоріла найпотужніша турбіна на заводі. Загальні втрати виробництва становили 22 мільйони збитку – розповів заступник директора заводу з господарської частини Володимир Костик.
Довідково:Як повідомляли «ВН» сьогодні, через невдалий початок опалювального сезону  газовики терміново почали відключати котельні міста. У ВАТ «Волиньгаз» стверджували, що несанкціонований відбір газу підприємствами «Луцьктепло» і «Луцьктеплоенерго» призвів до зупинки виробництва на Гнідавському цукровому заводі через надто низький тиск в мережіЩоб убезпечити газорозподільну мережу Луцька від аварійної зупинки, газовики терміново почали відключати котельні міста, які належать ДКП «Луцьктепло». У першу чергу були відключені котельні, які не постачають тепло на соціально важливі об’єкти: школи, лікарні, дитячі садочки. Однак, відключення менше десятка котелень не покращило ситуацію із тиском газу, адже в робочому режимі залишаються ще близько 50 котелень «Луцьктепло» і котельня на Карбишева, яка належить ТзОВ «Луцьктеплоенерго» - йшлося у сьогоднішньому повідомленні «Волиньгазу».Подальшому відключенню котелень та запобіганню аварійним ситуацій по місту заважає опір зі сторони власників та працівників котелень, часто вхід на територію котельні неможливий через зав’язані дротом чи ланцюгом ворота, а на дверях висять замки - кажуть газовики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 15:07
"через надто низький тиск в мережі, що постачає газом цукровий завод, зупинилось переробне устаткування" ?????? Интересно, а какое-такое "переробне устаткування" работает на газе? До сих пор газ использовался для производства пара в котлах.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 16:08
слушне зауваження: це як сказати, що через відключення газу до цукрового заводу не буде цукру :) і вроді правильно, і причому тут газ до цукру :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus