USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Депутати хочуть «вигнати» із Завокзального ринку облспоживспілку

21 Травня 2013 17:04
Депутати Луцької міської ради переконані, що вони мають законні підстави розірвати договір оренди з облспоживспілкою, яка нині орендує територію Завокзального ринку.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Луцької міської ради.

Депутат Андрій Козюра прозвітував та вніс пропозиції щодо діяльності контрольної комісії міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Зокрема обранець громади зауважив, що коли укладали договір про оренду на 22 роки, то спілка мала виконати три зобов’язання: збудувати міст до залізничного вокзалу, розробити проект реконструкції ринку, забезпечити вільний доступ до підприємницької діяльності. За словами Андрія Козюри, лише один з трьох цих пунктів виконано.

«Коли ми прийшли перевіряти, то Горгут( заступник голови правління Облспоживспілки Володимир Горгут – «ВН») запитав, чого ми прийшли? Нам жодного документу не дали. Ставлення це не те що хамське, Горгут вважає, що він - цар і бог», - зауважив Андрій Козюра.

Депутати також наголосили, що облспоживспілка наживається на підприємцях, яким здає в оренду місця під кіоски на ринку. Зокрема місто надає в оренду спілці територію ринку за 3 гривні 60 копійок за метр квадратний, тоді як облспоживспілка бере з підприємців по 60 гривень.

Окрім цього, перевіркою встановлено, що жоден з підприємців не має діючої угоди щодо оренди торговельного місця, і невідомо скільки підприємців там здійснює свою діяльність. Депутати кажуть, що це вже шахрайство і цим питанням повинна займатися прокуратура.

Зважаючи на це, Андрій Козюра запропонував розірвати угоду оренди між міською радою та облспоживспілкою, оскільки власником землі є громада Луцька. Однак депутати Роман Романюк та Сергій Григоренко зазначили, що треба послухати і думку підприємців, які там торгують, щоб не було соціального вибуху. Бо багато з них не підтримують ідеї реконструкції Завокзального ринку.

Депутат Андрій Осіпов висловив теж думку: «Треба забрати землю і в «Скорпіон-сервіс» і «Облспоживспілки» і створити своє комунальне підприємство. Таким чином отримувати щороку в міську казну додаткових 30-50 мільйонів гривень». Не всі члени комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва розділили цю думку, але звіт Андрія Козюри прийняли.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
СВС Показати IP 21 Травня 2013 17:22
Наконец проснулись депутаты..Давно это пара делать.Облспоживспилка - это пережиток старой системы,бездельники,трутни которые живут за счет других..............
дідо Показати IP 21 Травня 2013 20:10
Для чого розривати договір оренди ? Треба змінити оренду з 3 грн до 60 грн.Місту буде копійка
шарий Показати IP 22 Травня 2013 08:40
А на формулі що не так само.Не зрозуміло хто власник нового ряду біля зупинки навпроти ТАМ ТАМУ.Гроші віддаю незрозуміло кому без всяких звітних документів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus