USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Евересті під час сходження лавини загинуло 65 альпіністів

26 Квітня 2015 12:57
65 альпіністів загинули на Евересті під час сходження лавини, більше тисячі людей чекають на евакуацію.

Лавина на Евересті поховала частину базового табору альпіністів, які готувалися до сходження біля основної траси на вершину в розпал сезону її підкорення.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на телеканал CNN-IBN, - інформує УНІАН.

Згідно з даними президента Асоціації альпінізму Непалу Анг Черинга, понад 60 людей отримали поранення і будуть відправлені вниз, першою чергою, 22 з них вже відправлені першим рейсом вертольота.

Лавина на Евересті поховала частину базового табору альпіністів, які готувалися до сходження біля основної траси на вершину в розпал сезону її підкорення. Згідно з оцінками міністерства туризму Непалу, більше тисячі альпіністів, які перебували в момент початку землетрусу на Евересті, приблизно 400 іноземців. Частина з альпіністів вже почала сходження, вони знаходяться у безпеці, але через пошкодження маршруту не можуть спуститися самостійно і також чекають на евакуацію.

Нагадаємо, вчора, 25 квітня, через сильний землетрус у Непалі загинули щонайменше 970 людей і понад 1700 були поранені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus