USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волинській митниці протестувальники розбили намети

6 Квітня 2016 12:51
Громадськість та бізнес Волині звернулися до голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова з тим, щоб він особисто відреагував і втрутився у складну ситуацію, що склалась на Волинській митниці ДФС України.

А пов’язано це з призначенням на посаду виконувача обов’язків начальника Олександра Шавлака.

Відповідне звернення голова Громадської ради при Волинській ОДА Ігор Дильов опублікував у Фейсбуці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 4 квітня згідно з ініціативою громадських організацій Волині, під будівлею митниці в селі Римачі Любомльського району розпочалася безстрокова мирна акція протесту проти призначення Олександра Шавлака виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці. Того ж дня активісти привезли на місце протесту порожні бочки після пального, барабани, шини.

Протестувальники навіть погрожували заблокувати МП «Ягодин».

А вчора, 5 квітня, активісти розбили намети, привезли контейнери для сміття.
Вони кажуть, що акція відбувається мирно, але їх досі ніхто так і не почув і жодним чином не зреагував на жодну з вимог протестувальників.

«Вчора приїжджала поліція, сфотографувала палатки і поїхала. Активістів щодня стає все більше, вони і досі вимагають, щоб пан Насіров нас почув. Бо це він мурдує людей, які нині тут стоять, завдяки своїм призначенням в особі Олександра Шавлака. Ми сподіваємося, що реакція все-таки буде. Інакше нам доведеться вдаватися до більш жорстких дій – перекрити перехід. І хоча розуміємо, що це - незаконно, але ще більш незаконно робити такі кадрові призначення на Волинській митниці, як це зробив Роман Насіров. Але поки все на митниці працює, активістів щораз стає все більше», - прокоментував ситуацію Інформаційному агентству Волинські Новини голова Громадської організації «Волинські патріоти» Володимир Красуля, який з 4 квітня бере участь у мирній акції протесту.
Нагадаємо, 21 березня 2016 року колективу Волинської митниці ДФС України представили нового виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.

А вже 28 березня волинські митникивисловили незгоду із політикою призначеного виконувача обов’язків керівника. Одна з причин – кадрова політика Шавлака.

Вперше за останні декілька років волинські митники – працівники МП «Волинь. Центральний» зібрали профспілкові збори. Одноголосно й швидко обрали нового голову профспілки – Юрія Терещука, заступника начальника митниці. Натомість доволі довго й не без емоцій обговорювали проблемні питання.

Колектив митниці стурбований і стверджує про безпідставне скорочення й при цьому появунових фахівців із інших регіонів, зокрема, Чернігівщині, звідкіля призначили Олександра Шавлака.

У Зверненні Дильова теж йдеться про те, що особа Шавлака і його політика на митниці «викликало велике збурення серед членів трудового колективу, який вже більше двох років потерпає від постійних кадрових потрясінь, що здійснюють тимчасові очільники митниці. Під приводом «наведення порядку» вже четвертий тимчасовий керівник змінює штатну структуру, перетасовує кадри, завозить з інших регіонів «своїх» ключових працівників, а потім Вашим же рішенням зникає з Волинської митниці».

Крім цього, у виступах звучали неодноразові застереження щодо фахового і морального рівня нового очільника Шавлака.

«На прямі запитання щодо фактів корупції на Чернігівській митниці, яку він очолював до відрядження на Волинь, в тому числі щодо пропуску без митного контролю на територію Білорусі крупних партій бурштину, виконувач обов’язків начальника Волинської митниці не дав переконливої відповіді», - пише громадський активіст.

Нагадаємо, що під час зборів трудового колективу прийняли спільно напрацьовану постанову та звернення до голів ДФСУ та облдержадміністрації з категоричними вимогами:

- припинити «гастролі» іногородніх виконувачів обов’язків керівника Волинської митниці, які не мають ні відповідного фахового та морально-етичного рівня, а також бажання налагоджувати співпрацю з колективом;

- припинити «безчинство» останнього з виконувачем обов’язків начальника Шавлака О.В. щодо чергової (четвертої за останні 2 роки) реорганізації та зміни штатної структури Волинської митниці і відповідного порушення цим трудового законодавства України;

- запровадити практику у відповідності до листа професійної спілки працівників митних органів України від 28.02.2016 №33/033/16, за якою повинно відбуватися погодження будь-яких структурних змін з профспілковим комітетом митниці;

- призначити керівником Волинської митниці людину з числа трудового колективу, який знайомий зі специфікою роботи регіональної митниці, взяв би на себе відповідальність та забезпечив ефективну організацію роботи митниці, а також зміг би відстоювати інтереси регіону та колективу.

Зі слів голови Громадської ради при ОДА Ігоря Дильова, 30 березня 2016 року він отримав лист від колективу Волинської митниці, в якому йдеться про те, що згідно з результатами висунутих на зборах вимог колективу, новопризначений виконувач обов’язків начальника Олександр Шавлак «не лише не вжив заходів щодо ліквідації зазначених вище проблем, а й ускладнив їх негативні аспекти. Він, всупереч позиції керівництва області, громадськості Волині та колективу митниці, заледве відбулось завершення загальних профспілкових зборів, своїм наказом ввів нову структуру митниці, а, отже, розпочав процедуру реорганізації органу та продовжив залякування працівників митниці стосовно «даремно піднятих на зборах питань».

Звернення Голови Громадської ради при Волинській обласній державній адміністраціїДильова І.Ю. Голові Державної фіска...

Опубліковано Громадська РАДА при Волинській ОДА 5 квітня 2016 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
нхя не смішно Показати IP 6 Квітня 2016 13:09
Клоуни-контабасісти. Усіх на зону.
КЛАС до нхя не смішно Показати IP 6 Квітня 2016 14:13
Тепер контрабандисти житимуть на митниці))))))Во так, Майдан АТО, всі вмирали щоб змінити Україну в тому числі щоб можна було жити без КОРУПЦІЇ..А КОНТРАБАНДИСТИ вимагають погращення для себе та КОРУПЦІРНЕРІВ..ЗНАЙДІТь хоч одну гондурасівську країну світу де люди хочуть жити з ХАБВРЯМИ!!??))))))А в Україні все можна..Правда панове ГІЛЬ ТЕРЕЩУК МИКИТЮК та ГУНЧИК))))
Анонім до нхя не смішно Показати IP 7 Квітня 2016 06:35
Там стоять одні контрабандисти яким перекривають кисень
Вова Показати IP 6 Квітня 2016 13:46
Насіров що не корупціонер? ??? Все це через бабки, одні в одних вижимають
Бе Показати IP 6 Квітня 2016 13:46
Відстоюють свій бізнес.
Crazy Показати IP 6 Квітня 2016 14:39
Д***аним контрабандистам походу непогано хвіст прижали, що так збунтувались.
123 до Crazy Показати IP 6 Квітня 2016 16:13
Це не контрабандисти збунтувались, це контрабандист хоче керувати митницею
прикольно дивитись н Показати IP 6 Квітня 2016 15:04
Люди добрі, та ви подивіться на яких автомобілях та в яких будинках живуть ці "бідолаги митники" в яких зарплата не перевищує 5 тис, грн, в місяць. Будь-яка перевірка за час чергування наряду на зміні може зібрати матеріали на кримінал, ТАМ НЕ ПРОМАЖЕШ, БЕРУТЬ ВСІ!!!! Це може підтвердити будь-хто, хто перевозив товар через так-звану "таксу". Чому ніхто не моніторить відеозаписи камер спостереження, наявні відеодокази хабарництва в наявності, тільки нікому вони не потрібні, так вигідно всім, в тому числі і теперішнім пікетувальникам.
555 Показати IP 6 Квітня 2016 15:14
гоніть цю бидлоту
тітушка Показати IP 6 Квітня 2016 15:34
скільки платять в день за протест? ми можемо постояти!
123 до тітушка Показати IP 6 Квітня 2016 16:15
Постояти за гроші ви можете в Києві за прокурора Луценка, а якщо ви волинянин то вам має бути соромно за ваші слова
124 до 123 Показати IP 6 Квітня 2016 21:07
Не смішіть людей. Такса різна за день.напишіть які підприємці підтримують?ви підтримуєте і виконуєте вказівки зацікавлених осіб внаслідок дій яких частина наших підприємців поїхали Оформляти машини у РІВНЕ.
User Показати IP 6 Квітня 2016 16:04
Митницю взагалі потрібно віддати в управління англійській або французькій компанії, весь теперішній персонал звільнити, замінити на іноземний. Інакше діла не буде.
123 Показати IP 6 Квітня 2016 16:11
Це ж як треба триматися за посаду, щоб терпіти такий сором
пупсік Показати IP 6 Квітня 2016 16:12
Знаючи волинян, переконана, що цей "діяч" не довго затримається на Волині
0404 Показати IP 6 Квітня 2016 16:20
реально,вже слів бракує...в мене питання до людей які проплатили те все "сміховисько",а ви знаєте скільки хворих дітей па всій країні?віддайте ті гроші що ви платите отим"борцям за справедливість" на щось хороше,зробіть добре діло!!!!
Наталія Показати IP 6 Квітня 2016 16:29
Платять 400грн. за 12 годин. Трошки викинуть бабла.
громадянин Показати IP 6 Квітня 2016 16:32
Люди, то цирк, садити отих пок*дьк*в що там стоять. розкажу як є, сам я з любомля, друзі придлагали і мені заробіток, 400грн день+премія якщо там буду ото стояти. діло в том що прийшов новий начальник, і взяв за ср*ку митників, які зажиріри до *немагу* от вони і трясуться за свої жирні д*пи, і роблять цирки, проплачені мітинги, к*рва то ганьба!!
123 до громадянин Показати IP 6 Квітня 2016 17:44
Новий начальник зі старою скандальною репутацією?
І до 123 Показати IP 6 Квітня 2016 23:26
А яка в тебе репутація? Напиш свої дані і прочитаєш.
тітушка до 123 Показати IP 6 Квітня 2016 17:18
та на Волині тітушок і не тітушок не менше ніж в Києві! хто і скільки платить?
Василь Показати IP 6 Квітня 2016 17:42
А що? У школі канікули, що діти не на навчанні а на протестах?
школьник Показати IP 6 Квітня 2016 19:19
нас в класі 13 хлопців -можемо приіхати
козак Показати IP 8 Квітня 2016 09:18
Бізники повинні самі вирішувати кому носити відкати і хабарі. Видно новий ТВО не є порядна людина тому така реакція. Історія знає таких керівників, які створбвали проблеми з оформленям, а бізникам показували пальцем на Киів, але за окрему плату охоче вирішував цю проблему.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus