USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нічний відстріл кабанів на Волині

29 Січня 2015 10:58
27 січня о 21. 30 єгер ГО «МРК «Стохід Козацький» Юрій Козачук почув постріли із рушниць. Стріляли неподалік лісового масиву Кашівського лісництва ДП «Ковельське ЛГ», що знаходиться на території Велицької сільської ради, - інформує «Волинська газета».

Вочевидь, зібралася велика ватага, бо пролунало 12 пострілів. Мисливці о такій порі не полюють. Отож браконьєрська сходка!.. Природоохоронець одразу ж викликав міліцейський наряд, а сам поїхав до місця, де стріляли. Невдовзі побачив джип із польськими номерами. Єгер підійшов до одного із присутніх, представився і попросив пред’явити документи, заодно й пояснити, що тут робить компанія.

– Судячи з усього їх було четверо, – каже голова громадської організації «Стохід Козацький» Микола Гетьманчук. – На зауваги єгеря чоловік відреагував зухвальством, заперечував будь-яку причетність до пострілів, не збирався й пояснювати, що вони тут роблять серед ночі. Відтак чоловіки спішно ретирувалися.

Невдовзі прибула підмога. Разом з правоохоронцями єгер знайшов три вбиті кабанці. Пройшовшись слідами непроханих гостей, виявили ще п’ять закривавлених лігвищ, де, очевидно, стікали кров’ю вбиті іклані.

– Швидше всього ці браконьєри розбійничали в мисливських угіддях не вперше і не одну годину, – припускає Микола Гетьманчук. – Судячи із закривавлених лігвищ, вони знищили цілий виводок диких свиней, чим завдали значної шкоди мисливським угіддям. Зараз проводиться слідство, винні будуть, є надія, знайдені і покарані.

– У час, коли патріоти змагаються на сході за нашу незалежність, дехто відкрито незаконно полює на Заході України, створюючи додаткові зони напруги, – мовить головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу та мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук. – Це неприховане варварство, прямий виклик правоохоронцям. У час фактичної війни покарання такого беззаконня має бути значно суворішим. Зброя і ніч – для справжнього мисливця поняття несумісні, адже, як свідчить статистика, нічні стрільби часто призводять і до людських втрат. А відстріл такої великої кількості дичини на території нашої області і взагалі безпрецедентний.

Зараз ковельські пінкертони здійснюють слідчі дії. Куди і до яких мажорів приведе слід – у Велицьк, Поповичі чи до Ковеля – буде відомо вже у найближчий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
маша Показати IP 29 Січня 2015 11:21
Це такий секрет хто стріляв всі все знають тільки мовчать,патрульним заплатили ,а люди бояться обо не хочуть звязуватись .98%що ,це дудкіна гоп компанія.
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 11:26
"...очі бачать,вуха чують,рот на замку..."
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 11:34
ну це ж ідеально-любиш стріляти-направ своє бажання на ворогів! перепутали кабанчиків з терористами бідолахи. от би в покарання "нагороджували" повісткою!
Ковель Показати IP 29 Січня 2015 19:56
Гетьманчук!!!Не вводь в оману людей и не друкуй брехливих публикаций.За твоэю вказивкою твий эгер Юра Козачук ще з трьома такими браконьэрами як ти яких ти привиз сам на так звану прикормучну площадку в лиси пид с. Велицьк.И там здийснюэш видстрил кабана.И так було и цього разу.Вони тоби видстриляли 1шт. свиноматку+7шт.пидсвинок.Хоча в публикации пишеш що ти их зловив а насправди зловили мисливци з Ковеля. Поясни людям що твий эгер робив сам за 15км. вид мисця проживання в 12,30 ночи з карабином-ночним прицилом-и глушником. А повидомив в милицию не твий эгер-браконьэр а гр.Потапчук з с. Велицьк. И ти як не старайся брехати людям то ти був-э-и- будеш БРАКОНЬЭРОМ!!! Бо вже в цьому роци в тебе самого вилучили рушницю за браконьэрство. И твий "Стохид Козацький" заплямував себе як "БРАКОНЬЭРСЬКА ОРГАНИЗАЦИЯ" на Волини.
версія Показати IP 29 Січня 2015 21:18
Сірожа-податківець разом з Тимейчуком та ще плюс пару подупників? Чи ні?
Антимажор вегітаріан Показати IP 30 Січня 2015 00:03
Беруть мене сумніви,що тих стрільців назвуть і покарають.
вася до Антимажор вегітаріан Показати IP 30 Січня 2015 11:04
Назвуть.І так всім відомо що автомобіль мітсубісі паджеро сірого кольору на Польській реестрації номера LC56858 належить ПЕТРУ КАВАСУ. Це відома родина яка орендує 9500га мисливськіх угідь.Повстало питання-чому в своїх угідях не полює а їздить та заготовляє мясо????? Мабудь голодний. Вони намагаються усіма силами знищіти усі докази,але ПРАВИЙ СЕКТОР взяв під контроль цю справу.В разі спроб правоохороних органів необ*єктивно розслідувати цю справу ПРАВИЙ СЕКТОР зробить усе для розголосу цієї справи та туші кабанів будуть на порозі Управління Внутрішніх справ УМВС у Волинській області та прокуратури області.
ПРАВИЙ СЕКТОР Показати IP 3 Лютого 2015 19:21
На звернення члена ГО "Правий Сектор" до слідчого Ковельського МВ про розслідування кримінальної справи про браконьєрство, було повідомлено про те, що ГО не має права втручатися в хід розслідування,та впливати на хід розслідування цієї справи.Під час розмови з слідчим, керівник Ковельського МВ Тусь І.Г. від якого ішов запах спиртного, почав нецензурно висловлюватись,та погрожував порушити кримінальну справу проти представника ГО за те,що представник "Правого сектору" взяв на зберігання речові докази (туші диких кабанів) по справі. До речі, попередньо було видано наказ заступника начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Ципко О.Я. про утилізацію цих тушок. Копію документа було викладено на сторінці Правого Сектору Волинської області на сайті https://vk.com/public22936387. Постає питанння,чи хоче Тусь І.Г. законно вирішити цю справу? ДІСТАЛО...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus