USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Президент і вище керівництво Польщі загинули в авіакатастрофі. ВІДЕО

10 Квітня 2010 14:14
Президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська.

За словами губернатора Смоленської області Сергія Антуфьева, в катастрофі літака ніхто не вижив. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Росія 24". Всього на борту лайнера знаходилися 96 осіб: 88 представників польскої делегації і 8 членів екіпажу. За даними МНС РФ, ніхто з них не вижив, передає ТСН .

Авіакатастрофа сталася о 09:50 за київським часом.

Літак урядового авіазагону Польщі Ту-154, прямував з Варшави до Смоленська. На борту лайнера знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом країни Лехом Качиньським, який прямував до Катині для участі в меморіальних заходах.

Крім керівника Польщі, в літаку летіли дружина Качинського, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, президент Інституту національної пам'яті Польщі Януш Куртика, єпископ дивізії Війська Польського генерал Тадеуш Плоски, православний єпископ польської армії і бригадний генерал Мирон Чодаковскі і голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек.

МЗС Польщі назвало попередню причину аварії. Як повідомив представник МЗС Пьотр Пашковський, над льотним полем був сильний туман і літак, імовірно, зачепився за дерево. На борту машини спалахнула пожежа, яку наразі загасили, додав він.

Лех Качинський разом з делегацією планував відвідати Катинське кладовище під Смоленськом, де розташований перший в Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій, повідомляли напередодні у Смоленській обласній адміністрації.

Передбачалося, що в заходах, присвячених 70-річчю трагічних подій в Катині, візьмуть участь близько тисячі представників польської громадської організації "Катинська родина", а також повноважний представник президента Росії в ЦФО Георгій Полтавченко, губернатор Смоленської області Сергій Антуфьев і члени польської діаспори Смоленська.

Зараз на місці катастрофи працюють рятувальники. Обставини того, що сталося, встановлюються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
VSC Показати IP 10 Квітня 2010 15:05
Соболезную, земля пухом...
seal Показати IP 10 Квітня 2010 15:25
Щирі співчуття польському народу.
дивно Показати IP 11 Квітня 2010 18:15
Якось не по собі. Величезна кадрова чистка на найвищих щаблях одним махом... Як по замовленню...
Роман Показати IP 11 Квітня 2010 20:42
Польський народ сумує. Якби розбився літак з керівнитством україни були б масові гуляння.
Михайло Наход Показати IP 12 Квітня 2010 12:11
Дуже прикро. Сумно і скорботно. Загинула людина, для якої Польща була понад усе, а разом з нею ще багато людей. Хто винен-невинен, можна зараз багато дискутувати, але очевидно одне - Європу чекають певні геополітичні зміни. Такі втрати дадуться взнаки усім країнам регіону.
ёлка Показати IP 12 Квітня 2010 22:47
СОБОЛЕЗНОВАНИЯ ВСЕМ СЕМЬЯМ ПОГИБШИХ...СОГЛАСНА С РОМАНОМ!
роман Показати IP 12 Квітня 2010 22:51
дуже шкода.Справді не пособі.Спрацьовано як по нотах.Всіх і відразу.Як в старі часи
Алекс Показати IP 22 Квітня 2010 00:47
Польську еліту вбив російський народ, а точніше діти тих вбивць що робили розстріл польських офіцерів в катині. російський народ це стадо осатанівших вбивць живодерів і світова спілнлта скоро знищить це осатанівше бидло.
Олнксандр Показати IP 25 Квітня 2024 09:21
Бачив відео як добивали делегацію !Путін їх просто вбив !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus