USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинському прикордоннику присудили 10 років за життя п’ятьох людей

10 Лютого 2016 14:46
Десять років за ґратами відсидить волинський прикордонник Василь Білаш, який торік на авто збив насмерть п’ятьох людей. Автокатастрофа сталася на шляху Ковель-Ягодин. Легковик, за словами свідків, мчав на великій швидкості. А судмедексперти засвідчили, що чоловік був добряче напідпитку. Та сам водій винним себе не вважає і досі, каже, його підставили.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Дві години суддя зачитував обвинувальний вирок, окрім виплати матеріальних відшкодувань і моральної шкоди родичам загиблих та потерпілим, чоловік отримав найвищу міру покарання за злочин — 10 років за ґратами.

«Звісно, буду оскаржувати вирок у апеляційному суді», — заявив після оголошення вироку підсудний Василь Білаш.

Попри п’ять смертей і два каліцтва родичі обвинуваченого й далі нарікають на вибіркове правосуддя, і твердять про невинуватість Василя Білаша.

«Ми будемо звертатися не тільки в Україні, а й далі в європейський суд. Кінця ще скоро не буде»,— розповіла Марія Білаш, мати засудженого.

«Вважаю, що навіть при повному визнанні вини і частковому відшкодуванні, напевно, міра покарання була б обрана та ж сама. В разі, якщо б були пом’якшуючі обставини, то обрали би м’якшу міру покарання»,— повідомив адвокат, представник потерпілих Віктор Пилипчук.

Батьки загиблих зізнаються: вперше за дев’ять місяців після трагедії зітхнули з полегшенням. Хоча біль від пережитого не вщухає, та нарешті завершилась судова тяганина.


Нагадаємо, тоді, на автодорозі Київ-Ковель-Ягодин зіткнулося два автомобілі. В аварії ніхто не постраждав, проте, для з’ясування усіх деталей ДТП на місце приїхали родичі учасників аварії. Натовп людей стояв на узбіччі. Згідно за версією слідства, у цей гурт на швидкості в’їхав обвинувачуваний. Унаслідок аварії загинуло п’ятеро осіб, ще двоє отримали травми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 10 Лютого 2016 17:59
Сінька - зло. Не бачу справедливості в державі, поки за алкоголь за кермом не будуть позбавляти прав на РОКИ. Пий - хоч залийся! Таксі коштує 50 грн - життя безцінне!!!
Вікторія до 123 Показати IP 10 Лютого 2016 20:42
Цей нелюд п'ятеро вбив , у Любешівському районі- двох діток... ВИЩА міра покарання - 10 років?????? Абсурд!
до 123 Показати IP 10 Лютого 2016 19:54
а Білаш мабуть добре заробляв т з суддями мав чим поділитись! а подасть апеляцію-і зовсім не винним буде! ще родичі потерпілих йому будуть виплачувати моральні з битки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus