USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Звинувачений у хабарництві луцький комунальник - у лікарні. Решту «попросять»?

21 Січня 2010 17:32
Чиновником, якого звинуватили у тому, що він вимагав у місцевого підприємця 200 доларів за «неперешкоджання йому в підприємницькій діяльності», виявився начальник одного із луцьких житлово-комунальних округів.
Про це «ВН» стало відомо з достовірних джерел.
Нагадаємо, що вчора, 20 січня стало відомо, що Луцька міська прокуратура порушила кримінальну справу за одержання хабара. Якщо суд доведе вину підозрюваного, йому загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Як стверджує джерело, оскільки один із начальників округу  спіймався на хабарництві, у мерії вирішили розформувати систему округів і така штатна одиниця як начальник округу зникне. Кажуть, інших чиновників-комунальників не звільнять, а «порозпихають» по комунальних підприємствах.
Начальник управління округу «Луцьк-Північ» Георгій Давидюк, коли його у телефонній розмові «ВН» запитали, чи правдивою є інформація, проте, що округи збираються розформовувати, відповів: «Без коментарів» - і кинув трубку.
«Ще штат не затверджений. Наразі я вам нічого не можу сказати конкретно», - зауважив начальник управління округу «Луцьк-Захід» Василь Цетнар.
Інформацію про те, що одного із начальників округу спіймали на хабарництві Василь Цетнар не підтвердив, проте й не спростував. «Всі ми читаємо газети, дивимося телевізор. Я знаю те, що прочитав в інтернеті - те, що й ви», - додав він.
 «Я працюю у тому самому режимі, що й і працював: щоденно із пів восьмої до семи вечора. Я з вами спілкуюся, у мене телефон. Я працюю. Значить, мене ніхто не спіймали на хабарі. Особисто відповідаю за себе. Я хабарів не брав, не беру і брати не буду. Воно мені не потрібне. Якщо комусь не хватає, хай бере», - сказав начальник управління округу «Луцьк-Центр» Євген Чурило.
Мобільний телефон начальника управління округу «Луцьк-Схід» Юрія Ющука не відповідав – абонент «не міг прийняти дзвінок».
Перший заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, яка координує роботу департаменту житлово-комунального господарства Луцькради підтвердила, що правоохоронці і прокуратура зацікавилися постаттю начальника управління округу «Луцьк-Схід» Юрієм Ющуком.
За словами Лариси Соколовської, Ющук, звинувачення проти себе вважає безпідставними. «Проте, що його зловили на хабарництві, я не маю такої інформації. Я знаю, що його ніби забирали на дві чи три доби, я точно не знаю на скільки. Але для того, щоб справді підтвердити, що він брав хабарі…це досить не проста справа, тому що людину звинуватили на голому місці і безпідставно. Такою інформацією не володію. Те, що він був в прокуратурі, в міліції – це однозначно», - сказала Лариса Соколовська.
«Щодо розформування округів, - я особисто вважаю, що реформа дуже потрібна, особливо у житлово-комунальному господарстві. Все було дуже прекрасно придумано і зроблено. Але.. Як на мене вона розпочала трошки не із того боку: вона мала бути знизу, а ми її розпочали зверху. Поки ми не доведемо до якоїсь більш-менше логічної точки, такої кількості керівників, на мою особисту думку, не потрібно»,  - додала Соколовська.
«Я подала пропозицію, що поки що я особливої ефективності їхньої роботи не бачу. Вони були ефективні в тому, що вони звичайно навели порядок в місті, можливо трошечки поліпшили благоустрій і розібралися із самовільними забудовами. Ми трішки ущільнимо, бо це завелика розкіш, в час, коли немає державного бюджету, утримувати стільки керівників», - зауважила заступник мера Луцька.
«Ми попередили їх про скорочення, ось в процесі життя та роботи ми будемо бачити як бути далі», - сказала Лариса Соколовська.
За словами Лариси Соколовської, наразі Ющук перебуває у лікарні, куди зліг після спілкування із представниками міліції та прокуратури.
Нагадаємо, що у лютому 2009 року для покращення робіт із благоустрою міста, були створені житлово-комунальні округи: «Луцьк-Схід», «Луцьк-Центр», «Луцьк-Захід» та округ «Луцьк-Північ», у склад яких входять ЖКП та товариство МЖК. Ініціатором створення таких округів був колишній директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Роман Показати IP 21 Січня 2010 18:17
Раз зробили провокацію з хабарем - значить ці люди дійсно наступають на безпредєльні схеми із самозахватами в місті. Тут не скорочувати треба а навпаки посилювати дані структури. Бо хто що хоче те й робить. Скоро місто перетворить знову у місто курників та кіосків. А кришують ті хто провокує.
Сантехнік Показати IP 21 Січня 2010 21:38
А половину торгівельних точек якраз прокурори та менти тримають.
Ostap Показати IP 21 Січня 2010 22:36
А якщо суд не підтвердить історію з хабарем? Скільки хабарників ловили і скільки посадили? А скільки долей поламали і хто відповість за смерть рідних тих яких звинуватили?
VSC Показати IP 22 Січня 2010 10:48
Больше всего умиляет утверждение некого Чурило:«Якщо комусь не хватає, хай бере». А что, среди чиновников есть такие, которым хватает? Не смешите мои тапочки.
знаючий Показати IP 22 Січня 2010 11:16
Ось така кадрова політика гарного мера...Хабарники хабарі беруть ,діляться з очільниками виконавчого комітету і всі при ділі,а відповідає стрілочник.Як і у випадку з Кубіцьким,носив і носить відкати держимордам та ще й його підвищують в посаді,а ЛПЕ розвалив,хто відповість?Шибу з такими кадрами -геть від влади!
Анастасія Показати IP 27 Січня 2010 15:21
Особисто я ,як лучанка задоволена,що прокуратура міста нарешті звернула увагу і належним чином, прореагувала на злочинні діяння,вищевказаного керівника.Така особа,повинна відповісти перед законом за ч.2ст.368КК,позбавлення волі від 5до10років з конфіскацією майна.Тоді навряд чи підніметься рука чиновника в місті за хабарем.А ми,лучани ,будемо пильно слідкувати за розвитком подій у цій справі.І надіятися,що Феміда прийме законне рішення щодо горе-чиновника.І наостанок,шановна Лариса Михайлівна,у місті Ви займаєте відповідальну посаду,зважаючи на це, з вашого боку, закривати очі на посадові злочини підлеглих недоцільно і неправильно,навіть тоді,коли це Ваш протеже.
Анастасія Показати IP 27 Січня 2010 15:29
Особисто я ,як лучанка задоволена,що прокуратура міста нарешті звернула увагу і належним чином, прореагувала на злочинні діяння,вищевказаного керівника.Така особа,повинна відповісти перед законом за ч.2ст.368КК,позбавлення волі від 5до10років з конфіскацією майна.Тоді навряд чи підніметься рука чиновника в місті за хабарем.А ми,лучани ,будемо пильно слідкувати за розвитком подій у цій справі.І надіятися,що Феміда прийме законне рішення щодо горе-чиновника.І наостанок,шановна Лариса Михайлівна,у місті Ви займаєте відповідальну посаду,зважаючи на це, з вашого боку, закривати очі на посадові злочини підлеглих недоцільно і неправильно,навіть тоді,коли це Ваш протеже.
каряга Показати IP 18 Березня 2010 14:51
Так що справа про Ющюка закрита???чомуж його не відстронили від займаної посади на момент слідства??? Адже він як працював ,так і працюе,та розповідае що брав по 2000$ і нічого,а за 200$ і подавна нічого небуде???? Чи працюе - бо знае про когось щось!!!!!!!!!!
Центнер Показати IP 29 Червня 2012 11:49
А васю цетнара коли візьмуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus