USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чехи передали волинському госпіталю сучасний хірургічний стіл

3 Серпня 2016 19:00
За сприяння українських волонтерів громада Чехії придбали для Волинського обласного госпіталю інвалідів війни нове хірургічне обладнання. Рентгенпрозорий хірургічний стіл замінив в операційній свого «попередника» на якому оперували вже протягом 36 років.

Громадська організація «Прага-Майдан», до якої входять українці в Чехії та представники інших національностей, зреагували на запит волонтерів про необхідність придбати хірургічний стіл для військового госпіталю. Тож у Празі на Старомістській площі чехи організували збір коштів. За два місяці їм вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень на медустаткування.

Зі слів головного лікаря Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяни Масікової, хірургічний стіл привезли до лікарні 29 липня, а вже вчора, 2 серпня, на ньому провели першу успішну операцію.

«Ми піднімали в міністерстві питання про обладнання, проте саме стіл нам не купили. За кордоном усе медичне обладнання міняють раз в 5-6 років, а у нас оперували 36 років на столі, який уже вживаним передали з обласної лікарні. Тепер, завдяки людській небайдужості, ми маємо хороший операційний стіл, достойний наших «хірургів від Бога», – розповідає головний лікар госпіталю.
Старий хірургічний стіл
Новий рентгенпрозорий хірургічний стіл

Завідувач хірургічного відділення обласного госпіталю Олександр Кругляк продемонстрував як «працює» новий хірургічний стіл. Зі слів головного хірурга, основна перевага такого медичного обладнання це вмонтований рентген, який дозволяє робити знімки прямо під час операції. Окрім того, механічний стіл пристосований для того, щоб нахиляти хворого під потрібним кутом, що дуже полегшує роботу хірургів, а витягнуті підлокітники - спрощують роботу анестезіологам.
«Цей хірургічний стіл розкладається навіть так, аби можна було надавати гінекологічні послуги пацієнтам. Раніше це була не обов’язкова функція, але наразі в армії служить стільки жінок-військових, що треба бути готовими і до таких пацієнток», - розповідає головний хірург.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хірург Показати IP 4 Серпня 2016 09:37
Депутати вас перших запрошуємо на стіл...
чеська зброярка Показати IP 4 Серпня 2016 22:09
краще б подарували якусь артсистему типа Дана чи декілька снайперських гвинтівок 50 калібру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus