USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікарня залізничників у Ковелі може отримати нову долю

6 Лютого 2016 10:44
«Укрзалізниця» віддає непотрібну їй лікарню в Ковелі на баланс облрада, коштів на її утримання немає, медзаклад пропонують перекваліфікувати на хоспіс, втім, колектив - проти. У цій патовій ситуації, де шукають рішення уже другий рік поспіль, пропонують новий варіант.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією вчора, 4-го лютого.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, чому Вузлову лікарню в Ковелі хочуть швидко «зіпхнути» на Волиньраду. Йшлося про те, що «Укрзалізниця» лишила собі найкраще, а те, що приносить збитки, «зливає» на місцеві органи влади, – вважають депутати Волинської обласної ради, ба більше, ковельську лікарню не хочуть приймати й тому, що передачу проводять неналежним чином.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРЕДАТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ

Із цього приводу доповів депутат Сергій Слабенко, який пропонує фінансувати медзаклад й надалі залізничникам, адже в області на неї немає коштів.

«У нас немає коштів на утримання цього закладу. Зауважу, що торік фінансування на мінімальні потреби ліків, зарплати та комунпослуги обійшлися в 11,5 мільйона гривень. Ковель нам сказав, що медзакладів у них достатньо й приймати лікарню на свій баланс вони не будуть. Це не потрібно й обласному бюджету. Хай би лікарня функціонувала як є, але утримували її в «Укрзалізниці», - розповів депутат.

Зауважимо, що в обласному бюджеті для Ковельської вузлової лікарні на 2016 рік запланували виділити 1,8 мільйона гривень. Разом з медичною субвенцією, виділеною місту на пацієнтів цього закладу, сума для цього закладу складатиме 3,6 мільйона гривень.

Як додав Слабенко, що в Харкові повністю передали заклад в обласну комунальну власність, але там створили госпіталь та реабілітаційний центр для воїнів АТО, а у Львові далі фінансують медзаклад залізничники, ба більше, вони забрали туди частину медобладнання з Волині.

Зваживши на всі ці обставини, - члени профільної комісії одностайно ухвалили рішення рекомендувати депутатам обласної ради під час сесійного засідання проголосувати за Проект рішення «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо утримання на балансі ПАТ «Укрзалізниця» - державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» у 2016 році.

У зверненні також йдеться про те, щоб народні депутати України від Волині зареєструвати законопроект про заборону фінансування майнових комплексів лікарень ПАТ «Укрзалізниця» за рахунок місцевих бюджетів, у тому числі за рахунок обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Проситимуть й заборонити примусового переведення з державної у комунальну власність медичних закладів залізничного транспорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
xxxx Показати IP 6 Лютого 2016 11:41
пропоную створити у Ковелі на місці жд.лікарні ОНКОЛОГІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ від обласної лікарні
Недалеким Показати IP 6 Лютого 2016 22:44
Хлопці і дівчата! Не тупіть! Питання не в лікарні, а в грошах на її утримання! Держава в особі Укрзалізниці тупо відмовилась утримувати власну власність (каламбур) і намагається знайти лоха, на якого повісити оті витрати. "Комунізм" відомчої медицини ( в даному випадку - залізничників) за гроші усіх платників податків закінчився. Хочуть залізничники далі персонально лікуватися в персональній лікарні? Прошу дуже. Тільки за свій рахунок, а не за рахунок загальнодержавних податків і решти "незалізничного" населення Ковеля і Волині. Гроші, направлені на підтримку цього рудименту часів сталінських наркомів, є попросту забраними від загальної медицини, яка і так сидить на нулях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus