USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку влаштували традиційне свято зустрічі зими з весною

15 Лютого 2017 21:06
Напередодні традиційного свята зустрічі зими з весною жителі мікрорайону Вересневе влаштували власне.

Поблизу Будинку культури пахне димом і чутно звуки духового оркестру – жителі мікрорайону збираються зиму проводжати та весну зустрічати. Доки на вулиці набирають смаку козацький куліш та юшка, усередині – виставка-продаж сувенірів, гончарний майстер-клас, боді-арт, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Майстриня з Вересневого Раїса Шингур уперше демонструє в Будинку культури вишивані картини. А ляльки-мотанки дитячої поетеси Наталії Бугай мають сакральне значення – вони обереги. Із її слів, не раз можна було переконатися в їх дивовижній силі. А Стрітення, на думку пані Наталі, – особлива пора.
«Це свято нашої творчості, культури, пісні. Сьогодні нас запросили сюди, бо то і свято наших традицій. Такі традиції зближують»– каже Наталія Бугай.

Свято у Вересневому – нова традиція, яку започаткувала директор Будинку культури мікрорайону Тетяна Ліпич.
Концерт потішив весняним настроєм, розмаїтим репертуаром артистів. Колективи з Боратина, Новостава Луцького району, дитячий фольклорний гурт «Волиняни», вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» під керівництвом народної артистки України Алли Опейди, вокаліст Олег Столяр, гуморист Володимир Ткаченко та інші дарували присутнім свою творчість. Дітям-учасникам дійства підготували подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що долучився до проведення свята.
«У мікрорайоні Вересневе – дуже щирі люди. Вони беруть участь у всіх ініціативах Фонду. Я згадую, як ми збирали допомогу жителям Авдіївки. Люди згуртувалися. Допомагали хто чим міг», – констатує керівник Офісу розвитку кварталу мікрорайону Вересневого Інна Ткачук.

Після страв естетичних – кулінарна пожива: козацький куліш.
А на завершення свята – традиційне спалення дідуха. Але й сніп у Вересневому теж незвичайний. Верховний отаман ВГО «Велике козацьке Коло» Володимир Присяжнюк привіз його із Майдану. Три роки дідух чекав свого часу, аби з димом пішли усі зимові негаразди. Адже весна – то перемога.
«Перемагає весна зиму, добро – зло, дружба, згуртованість перемагають різні конфлікти, сварки, – каже депутат Луцької міської ради Борис Смаль. – Це свято – теж перемога над усілякими негараздами. Люди отримали радість, позитивні емоції, зарядилися на весь рік. І це вже стає традицією для всього району».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Якби Показати IP 15 Лютого 2017 22:54
не "Укроп" - не було б свята...
Укроп Показати IP 15 Лютого 2017 22:59
и Солнце - день чЮдесний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus