USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинян не влаштовує газета - колишній рупор Януковича

21 Листопада 2014 10:44
Змінити керівництво газети, що «акумулювала думку режиму Януковича», прагнуть громадські активісти у Горохівському районі.

Про це стало відомо під час першого регіонального форуму інститутів громадянського суспільства, що відбувся 20 листопада у Луцьку.

Як розповів голова громадської ради при Горохівській райдержадміністрації Леонід Кравчук, громадським активістам незрозуміло, чому співзасновником районної газети «Горохівський вісник» є, окрім редколегії та районної ради, райдержадміністрація.

«Районна рада – це зрозуміло, вона надає кошти на підтримку діяльності газети. Наш аналіз діяльності газети за попередні роки свідчить про те, що вона акумулювала думку не громадянського суспільства, а чинного режиму – президента Януковича. Вона вносила дезорієнтацію в діяльність громадянського суспільства, маніпулювала цифрами», - зауважив Леонід Кравчук.

З його слів, громадські активісти не могли домогтися звільнення головного редактора газети, оскільки це рішення не могло набрати необхідної кількості голосів під час сесії райради. Під час районного віче, мовляв, була висунута умова про написання заяви про звільнення. Реалізувати цю умову, мовляв, проблематично.

«Про конфлікти з газетами я чую вже не в одному районі і вважаю, що преса – теж свого роду влада і з газетами та головними редакторами треба рахуватися. Можливо, ці газети треба приватизувати, щоб вони працювали незалежно від влади, щоб влада не коригувала їхню позицію», - зазначив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк.

Він визнав, що раніше усі районні газети писали «як голова райдержадміністрації скаже». З його слів, все у руках громади, потрібно лише давати пропозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Цікаво Показати IP 21 Листопада 2014 10:56
Може і є зерно правди, але не забуваймо " танцює той, хто музику замовив". Було б цікаво прочитати не політичні гасла, а конкретно - чи були випадки що пану Кравчуку чи будь-кому КОНКРЕТНО редакція відмовила публікувати ту чи іншу точку зору. Може досить ляпати з трибуни - давайте факти. і в правоохоронні органи. Або заснувати опозиційне видання, є ж варіанти.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 11:09
Це дуже правильно. Ця газета рупор влади при будь-якому режимі.А цьому редактору Дідику 65-річному дідові пора давно на пенсію.Він вірою і правдою служив кожноиу режимові,працював в райдержадміністрації,начився гнинути спинку перед кожним чинушою.Та й кому вона потрібна ця газета. Передрук з іншихв идань,хто її виписує,а ніхто. Заставляють по селах виписувати пенсіонерів. А Дідик одержує 5 тисяч пенсії і зарплати та кожного дня бухає в редакції,хто неугодний звільняє без попередження.
пенсіонер Показати IP 21 Листопада 2014 11:58
хай ідуть пенсіонери на пенсію. вони всі мислять і пишуть по совковому. на черзі ківерцівська газета.
горохівчанка Показати IP 21 Листопада 2014 13:38
Давно пора закрити цю непотрібні нікому газетку. підлизника колишнього партіїї, а зараз будь-якому режиму,який при владі.Служив колшиній комуняка Дідик парті, Янику, а зараз нинішіній владі,бо вона дає гроші.А вони сидять там дійсно і бухають кожен день,створюючи видимість роботи. Він мислить по-комуністичному,бо так завжди рвався до влади до партії,там побув і назад в газетку. Листоноші скаржаться, що силою заставляють пенсіонерів підписувати цю бурду нікому непотрібні. Віджили ці районки, відійшло в минуле комунізм і партіїї рулевой.Нові інформаційні техноллогії, Інтернет, де є все.Совкові газети на мило.
ВПЕРЕД до горохівчанка Показати IP 21 Листопада 2014 14:10
Ну хто вам заважає створити нове видання і писати правду. і тільки правду !!! влада платить - влада - пише! так було, є , і буде! створіть собі іншу газету - конкурентноспроможну, цікаву всім. і буде вам честь, хвала, і прибутки! а то не знаю як, але не так! працюйте!
ЗА Показати IP 21 Листопада 2014 14:26
Комерційна пропозиція - назва газети "Горохівська побрехенька", буде цікаво!!!!
Уточніть Показати IP 21 Листопада 2014 14:49
не влаштовує волинян чи того пана шо на трибуні?Робили якесь опитування волинян чи хоча б горохівчан?
666 до Уточніть Показати IP 21 Листопада 2014 20:13
ТОГО пана що на трибуні не влаштовує Н І Ч О Г О!!!!!!! Н І КО ЛИ!!!!!!! І НІ ЩО!!!!!!!!в нього позиція - " А БАБА ЯГА ПРОТИ"!!!!!!!!!!!
Холонівець Показати IP 24 Листопада 2014 12:25
Бач як правда коле в очі. От вам і демократія. Хоч один правду каже в тій корумпованій владі і раді. Люстрацію всіх в РДА, хто працював при Януковичу, а також був призначений Жанкою.Вона кругом ставила якщо не родичів, то свої кадри. Їй потакала Косюк. Конкурс був тільки як прикриття. Косюк його фальсифікувала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus