USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бориспіль заборонив Хресній ході МП заходити у місто

22 Липня 2016 18:36
Депутати Бориспільської міської ради під час позачергової сесії прийняли рішення заборонити Хресну ходу миру Української Православної Церкви через місто Бориспіль. Відповідне рішення підтримали 19 депутатів, проти проголосували троє і один - утримався.

Про це повідомляє УНН із посиланням на виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Сьогодні, 22 липня, відбулося засідання позачергової сесії Бориспільської міської ради з приводу Хресної ходи миру Української Православної Церкви через місто Бориспіль. На відкрите засідання прийшли як прихильники, так і противники того, аби Хода йшла через місто, зокрема духовенство УПЦ, а також учасники АТО, волонтери та громада міста.

У результаті обговорення депутатами було прийнято рішення про заборону Хресної ходи миру Української Православної Церкви через місто Бориспіль

"..міська рада вирішила:

1. Заборонити Хресну ходу миру Української Православної Церкви через місто Бориспіль.

2. Правоохоронним органам міста Борисполя забезпечити громадський порядок та безпеку мешканців міста.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров’я", - йдеться у рішенні позачергової сесії.



фото - Тетяна ПІДГУРСЬКА

Раніше повідомлялося, що дорогу так званій «хресній ході» перекрили у Житомирі. ВІДЕО.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХРЕСНА ХОДА НА КИЇВ: ВІРА ЧИ ОПЕРАЦІЯ КРЕМЛЯ

Нагадаємо, на початку липня у Тернопільській та Донецькій областях стартувала «хресна хода за мир», організована Українською православною церквою Московського патріархату.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що політолог Віктор Небоженкозаявив, що це чиста провокація спецслужб Росії, яка має не так релігійне, як політичне забарвлення і слугуватиме для картинок кремлівських ЗМІ.

ВОЛИНСЬКІ СВЯЩЕНИКИ ТА ПРИХИЛЬНИКИ МП ЙДУТЬ НАЗУСТРІЧ «ПЕРЕОДЯГНЕНИМ ЗЕЛЕНИМ ЧОЛОВІЧКАМ»

Волинські священики та миряни взяли участь у Всеукраїнському хресному ході, організованому УПЦ МП.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Паломницьку делегацію волинян очолив настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин.

УЧАСНИКИ ХОДИ НАПРИКІНЦІ ЛИПНЯ ПЛАНУЮТЬ ПРИБУТИ ДО КИЄВА

Під час Хресної ходи УПЦ МП у столиці працюватиме координаційний штаб і рада з метою збору інформації щодо можливих провокацій.

Про це у четвер, 21 липня, під час виступу у Київраді заявив начальник Головного управління СБУ в Києві та області Степан Грищук, - повідомляє Укрінформ.

"Створено за ініціативи і за участі громадських організацій, таких, як Самооборона Майдану, "Український дім", "Варта" та інших громадських організацій штаб координації, який розташовуватиметься в центрі Києва, в готелі "Козацькому" з метою збору інформації про події які будуть мати місце на території Києва. Аналогічний штаб створений для організації і координації заходів на території Київської області", - сказав Грищук.

З його слів, також за участі керівництва СБУ, Національної поліції створена координаційна рада. "До даної координаційної ради також входять керівники громадських рухів і окремі депутати", - додав він.

Грищук зазначив, що також обговорені питання заборони під час ходи провокаційної символіки, антиконституційних гасел, провокування сепаратистський проявів.

Він зауважив, що проведено низку спільних нарад, зокрема за участю керівників громадських організацій, окремих народних депутатів, за участі Нацполіції, СБУ, інших органів державної влади, де визначено питання режимних заходів.

"Буде посилений режим охорони, режим охорони буде адекватний до тої кількості учасників, які повинні бути.

Заявлено 30 тисяч учасників даної ходи, 27 липня. По факту, може бути десь 15 тисяч осіб, як показує практика. По місту Києву, в місцях масового скупчення громадян, при проведенні режимних заходів, особливо по маршруту руху будуть перекриті вулиці, територія Володимирської гірки буде оточена, будуть поставлені рамки металошукачів, всі будуть проходити на територію відповідно до режиму безпеки, з метою недопущення провокацій", - додав начальник Головного управління СБУ в Києві та області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
пр Показати IP 22 Липня 2016 18:40
сепаратизм!!!
дідо Показати IP 22 Липня 2016 18:44
Перестаньте вживати слово " українська". Це є російська церква.
Оля-ля до дідо Показати IP 22 Липня 2016 19:45
Російська церква в Росії
РПЦ МП до Оля-ля Показати IP 22 Липня 2016 20:09
Ні, російська церква в Україні!! Вони моляться за здоровя Гундяєва, російського громадянина, натхненника "руского міра". За ворога України!!!
Анонім до РПЦ МП Показати IP 23 Липня 2016 20:09
Церква молиться за грішників. Найеедоречніші коментарі у людей, які приблизно і на власний кшталт розуміють, що таке церква і православ'я.
дідо до Оля-ля Показати IP 22 Липня 2016 20:32
подивись сайт РПЦ. Там Ніфонт представлений ,як священник РПЦ.
Анонім до дідо Показати IP 23 Липня 2016 20:12
Ну навіщо притягувати за вуха? РПЦ є і в Німеччині, Англії, Америці. Щось Ви вузько мислите, друже.
Українка Показати IP 22 Липня 2016 22:08
Росіяни які ви бридкі люди і усе що з вами повязане. Якесь середньовічне стадо
Анонім Показати IP 22 Липня 2016 22:24
І в нас є куча сектантів які Кирилу.Чесно.Це пропаші люди
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Липня 2016 23:04
Я задався думкою, чому поляки працюють,отримують достойні заробітні плати, виховують дітей з впевненістю у майбутнє і не кричать про створення Польської католицької церкви
007 Показати IP 23 Липня 2016 08:13
Це російська церква, яка присутня в Україні.
Православний Показати IP 23 Липня 2016 09:33
Якийсь брєд, влада нагнітає обстановку, знову якісь самооборони і варти з майданами будуть збиратись і "самооборонятись" від мирної хресної ходи. Краще б у церкву сходили або приєднались до ходи, хоч якась користь була.
Анонім Показати IP 23 Липня 2016 20:16
Чому ВН називають хресну ходу "так званою"? Вона вже добігає кінця, і жодне похмуре віщування не справдилось. То навіщо ж далі грішити і паплюжити Богоугодну справу?
vasya z buzak Показати IP 24 Липня 2016 22:51
всіх церковників в АТО, поля розміновувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus