USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутата оштрафували. ОНОВЛЕНО

28 Жовтня 2011 16:40
Депутата Луцької міськради Антона Сосновського оштрафували на 425 гривень через ігнорування звернення колеги по раді Євгенія Ткачука. Щоправда, ігнорування інформаційного запиту «Волинської газети» Сосновському, схоже, минеться – бо сплинув строк накладання адміністративного стягнення.
Відповідне рішення 28 жовтня прийняв Луцький міськрайонний суд.
Перше звернення щодо грошей, зібраних під час акції «Луцьк – народу Японії», адресували Антону Сосновському через секретаріат міськради 6 липня. Його автором був головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк. Журналіста цікавило, скільки грошей зібрали та на які рахунки і коли їх перерахували.
Більш як за місяць, 12 серпня, депутат Євгеній Ткачук через той же секретаріат міської ради передав голові громадської організації «Волинський блок» Антону Сосновському звернення з тими ж питаннями . Відповіді на обидва звернення не отримано.
У суді Сосновський заявив, що став жертвою політичної провокації, яка свідомо проводиться його опонентами. Прокуратура, за його словами, розслідуючи справу, поводилася упереджено. Щодо звернення від газети, то його отримав і дав відповідь, надіславши її поштою, - переконує Антон Сосновський .
І про це він нібито усно повідомив журналістам видання. Запиту від Ткачука відповідач, за його словами, не отримував.
Свідками у справі виступали Ткачук, депутат міськради Василь Гриб та працівники відділу секретаріату ради.
Євгеній Ткачук розповів, що 12 серпня особисто в руки керівнику відділу Тетяні Касьяновій передав запит. Вона підтвердила його слова і розповіла, що відразу зателефонувала Сосновському і той забрав документ. Це підтвердили колеги Касьянової – Катерина Вяткіна та Олександр Шеремета. Також начальник відділу підтвердила, що передала звернення від «Волинської газети» і нагадувала в телефонному режимі відповідачу про необхідність відповісти на запит Ткачука.
Сосновський намагався довести, що свідки не могли знати, яке саме звернення йому передали, бо він отримав декілька документів. Проте Касьянова заперечила йому, сказавши: «Це була нестандартна ситуація. Депутати як правило запити один одному не шлють».
Після наради суд вирішив, що через проігнороване депутатське звернення Сосновському доведеться викласти із власної кишені 425 гривень. Натомість ситуація із відсутністю відповіді на інформаційний запит журналістів – дещо інакша. Суд вважає, що минули строки накладення адміністративного стягнення.
Це рішення суду може бути оскаржене у наступній інстанції у десятиденний термін. Своєю чергою, Антон Сосновський сказав, що визначиться щодо можливості оскарження цього вердикту лише порадившись із юристами.
Нагадаємо, суд розглядав адмінпротокол, складений прокуратурою на депутата через ігнорування інформаційного запиту «Волинської газети» та звернення від обранця громади Євгенія Ткачука щодо долі «японських грошей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Люся Показати IP 28 Жовтня 2011 17:25
Шкода Андрія, і так боргів має, як собака блох. Для нього це великі гроші. Хіба що заощадив з японських грошей. Мені всіх людей шкода, якщо навіть вони такі, як Андрій. Хочеться пригорнути, заспокоїти, поцілувати...
Шкода Люсю до Люся Показати IP 28 Жовтня 2011 18:28
Люся, хто такий Андрій? Ти бідненька, всіх так зашкодувалась, що й збилась з рахунку...
Антоха Сосновський Показати IP 28 Жовтня 2011 18:26
Попав на бабки... Шось нада замутити... Громадяни, збираємо гроші на допомогу китайському народу. Їх багато, тож не скупіться. Гроші здавати мені!
Лучанка Показати IP 28 Жовтня 2011 19:33
Та ні:) І я допоможу), мені теж можна здавати гроші=), чому ж так?:) Для депутута 425грн. це "Значна сума":), всім це відомо)
до речі Показати IP 28 Жовтня 2011 21:01
це якщо не перший, то, мабуть, один із небагатьох випадків, коли депутата судили за ненадання відповіді на запит газеті. чиновники у більшості звикли ігнорувати запити, коли їм вони не подобаються. нічого, пане сосновський, у вас якась сіра смуга в депутатському житті... Може, варто попросити політичного притулку в Японії?..
К+ Показати IP 29 Жовтня 2011 10:21
Думаю этим клоунам,замутившим процесс,пришлось потратиться намного больше.Чего только не сделаешь,дабы накакать конкуренту.Чисто по-украински.
Наважуся додати до К+ Показати IP 29 Жовтня 2011 14:34
що клоун, котрий "замутив" цей процес, - Сосновський Антон Павлович. І йому дійсно довелося "потратитися" (екстренно позичати гроші, аби дійсно відправити їх до посольства), щоби не судили за шахрайство. Інша справа, що цей процес не стільки проплачений, як показовий, зважаючи на те, що нещодавно в дію вступив Закон про доступ до публічної інформації. Державним структурам слід було показати всім, що вони діють, а закони виконуються. Дозволю припустити, що когось соліднішого з депутатського корпусу за таке б не посадили на лаву підсудних. Тож, шановні, реально дивімося на речі. Інша справа, що не варто відкидати й того факту, що герой "японського" шкандалю сам добряче прорахувався. Певно, вважав,що мандат - то якась індульгенція про вседозволеність.
) Показати IP 29 Жовтня 2011 16:46
какой фигней вы тут срадаете...
Компетентний Показати IP 31 Жовтня 2011 08:01
Відповіді на обидва звернення не отримано... Це що думаєте перший раз? Скільки разів звертались до цього бика люди зі Старого міста про допомогу, так по цей день морозиться. Скотина!
для Компетентного до Компетентний Показати IP 31 Жовтня 2011 11:00
так чьому його обирали? він же завжди таким був!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus